Η ζώνη ασφαλείας εκτός από ζωές, προστατεύει και από κακές αγορές. Μάθε να διαβάζεις σημάδια που θα σε αποτρέψουν από την αγορά ενός οχήματος που δεν αξίζει.

Δεν χρειάζεται να γίνει λόγος για το πόσο σημαντική είναι η ζώνη ασφαλείας. Η προστασία που παρέχει δεν αφορά μόνο τον οδηγό και τον συνοδηγό στα μπροστινά καθίσματα, αλλά και τους επιβάτες στα πίσω. Τι άλλο προσφέρει όμως εκτός από την προστασία που παρέχει έναντι των τραυματισμών;

Πριν το αγοράσεις δες τις ζώνες του!

Οι περισσότεροι υποψήφιοι αγοραστές αρκούνται πως ένα μεταχειρισμένο όχημα είναι ατρακάριστο από την εμφάνισή του. Αυτό που δεν γνωρίζουν είναι, πως η ζώνη ασφαλείας λειτουργεί ως δείκτης για την κατάσταση ενός μεταχειρισμένου αυτοκινήτου. Ανάλογα τις δυσάρεστες περιπέτειες ενός οχήματος, διαφορετικά σημάδια ενδέχεται να έχουν δημιουργηθεί πάνω σε όλες τις ζώνες του αυτοκινήτου.

Πώς ελέγχουμε τις ζώνες

Αρχικά ξεκινάμε να τραβάμε κάθε μία ζώνη ξεχωριστά μέχρι να ξετυλίξει εντελώς. Αν κάποια κολλάει και δεν φτάνει στο μέγιστο σημαίνει πως κάτι δεν πάει καλά ή υπάρχει πρόβλημα λόγω παλαιότητας. Είναι σημαντικό να μην αγνοήσεις τις πίσω, οι οποίες είναι και οι λιγότερο χρησιμοποιημένες.

Οριζόντια σημάδια

Δώσε ιδιαίτερη προσοχή στο σημείο που τερματίζουν. Αν παρατηρήσεις οριζόντια σημάδια σαν καψίματα ή ακόμα χειρότερα κάποιο ξέφτισμα, τότε σημαίνει πως το όχημα πιθανότατα έχει εμπλακεί σε ατύχημα. Αυτά συνήθως δεν προκύπτουν από την παλαιότητα, αλλά από την αντίσταση που αναπτύχτηκε κατά τη σύγκρουση.

Κοψίματα

Εδώ τα πράγματα γίνονται πολύ πιο σοβαρά, καθώς η σύγκρουση ήταν αρκετά πιο δυνατή και δημιουργήθηκε αρκετή αντίσταση. Εάν διαπιστώσεις κάποιο κόψιμο, απλά εγκατέλειψε το όχημα γιατί δεν είναι ασφαλές. Οι ζώνες του χρειάζονται άμεσα αντικατάσταση καθώς δεν μπορούν να σε προστατέψουν και δεν ξέρεις τι άλλο αντίστοιχα δεν είναι σε καλή κατάσταση.

Μούχλα ή λάσπη

Τα συγκεκριμένα σημάδια μοιάζουν με μαύρους ή καφέ λεκέδες και ενδέχεται να τα δεις σε διάφορα σημεία των ζωνών. Αυτό μαρτυρά πως το όχημα έχει πρόβλημα με την υγρασία ή πως κάποια στιγμή είχε πλημμυρίσει. Πέρα του αντιαισθητικού στοιχείου, υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να έχει ζητήματα με διάβρωση και τα ηλεκτρονικά μέρη του λόγω βραχυκυκλωμάτων που δημιουργήθηκαν όταν εισχώρησε το νερό.

Εάν όλα πάνε καλά με τις ζώνες και τα μηχανικά μέρη, τότε μπορείς να το αποκτήσεις και φυσικά να το ασφαλίσεις με τα κορυφαία συμβόλαια ασφάλειας αυτοκινήτου της Anytime. Η καλύτερη προστασία με πλήθος καλύψεων στις πιο προνομιακές τιμές!