Τα συναντάμε πλέον παντού στους ελληνικούς δρόμους. Ο λόγος για τα ηλεκτρικά πατίνια που τα τελευταία χρόνια έχουν μπει για τα καλά στη ζωή μας και από ένα αγαπημένο παιχνίδι των παιδιών έχουν γίνει ένα εναλλακτικό μέσο μετακίνησης.

Αυτά τα μικρά ηλεκτρικά δίτροχα θεωρούνται ιδανικά για να καλύπτουν μικρές αποστάσεις μέσα στις πόλεις, αφού αποτελούν έναν οικονομικό και γρήγορο τρόπο μετακίνησης με σημαντικά πλεονεκτήματα για τον χρήστη τους, αλλά και για το περιβάλλον.

Κι αν αναρωτιέσαι, γιατί όλος αυτός ο κόσμος που βλέπεις καθημερινά στους δρόμους, στα πάρκα και όπου κοιτάξεις, προτιμάει να μετακινείται με τα ηλεκτρικά πατίνια, τα πράγματα είναι πολύ απλά. Είναι προσιτά σε όλους, έχουν μικρό κόστος χρήσης και συντήρησης, βοηθούν να φτάσεις πιο γρήγορα στον προορισμό σου, χωρίς να μπλέξεις στην κίνηση και να έχεις άγχος αν θα βρεις Parking.

Κι αν πάλι αναρωτιέσαι πότε πρωτοεμφανίστηκαν τα πρώτα αυτόματα πατίνια, μάλλον θα εκπλαγείς με αυτά που θα διαβάσεις, αφού θα χρειαστεί να πάμε αρκετά χρόνια πίσω. Το μακρινό 1915 στην Αμερική οι ταχυδρόμοι για να παραδίδουν πιο γρήγορα την αλληλογραφία τους χρησιμοποιούσαν το Autoped, που εισήγαγε ο κατασκευαστής Autoped Long Island και σηματοδότησε την ανάπτυξη οχημάτων μικρότερου πλαισίου.

Ο σκελετός τους έμοιαζε με τα σύγχρονα σκούτερ που κυκλοφορούν και σήμερα, ενώ χρησιμοποιήθηκε ιδιαίτερα και από μέλη συμμοριών της Νέας Υόρκης, για να κινούνται πιο εύκολα στα στενά σοκάκια και να ξεφεύγουν από τα αυτοκίνητα της αστυνομίας.

Χρησιμοποιήθηκε όμως και από άντρες επιχειρηματίες και επαγγελματίες, αλλά και από γυναίκες. Στην Αγγλία μάλιστα θεωρούνταν φεμινιστικό σύμβολο και σύμβολο ανεξαρτησίας για τις γυναίκες εκείνης της εποχής.

Και έναν αιώνα μετά τα πατίνια μπαίνουν και πάλι στη ζωή μας και γίνονται μέρος της καθημερινότητάς μας. Τα ηλεκτρικά πατίνια κάνουν τις μετακινήσεις μας εύκολες, γρήγορες και απολαυστικές, αρκεί βέβαια να κυκλοφορούμε με τον κατάλληλο εξοπλισμό και προσοχή στον δρόμο. Για να είναι όμως οι μετακινήσεις μας ακόμα πιο ξέγνοιστες και ασφαλείς, η Anytime δημιουργεί μία πρωτοποριακή ασφάλιση ηλεκτρικών πατινιών και ποδηλάτων, που προστατεύει τόσο το αγαπημένο σου μέσο, όσο κι εσένα που το οδηγείς.