Αν κάποιος έλεγε στις περισσότερες μαμάδες, πριν την Covid εποχή, ότι θα δούλευαν από το σπίτι, θα ήταν μάλλον πολύ ευχαριστημένες! (τουλάχιστον οι περισσότερες😊).

Η εργασία από το σπίτι (αν όχι για όλες, αλλά για κάποιες μέρες της εβδομάδας) βολεύει ιδιαίτερα τις μαμάδες, γιατί δε χάνουν άσκοπο χρόνο στις μετακινήσεις. Τους μένει έτσι χρόνος, για να πάνε οι ίδιες τα παιδιά τους στο σχολείο ή να φροντίσουν το σπίτι τους και να απολαύσουν περισσότερη ώρα το απόγευμα με τα παιδιά τους.

Τι γίνεται όμως, όταν τα σχολεία είναι πάλι κλειστά και τα παιδιά μένουν στο σπίτι; Η Αλεξάνδρα Κ. από την ομάδα μας, μας αφηγείται πώς είναι να εργάζεσαι στο σπίτι παρέα με δύο τετράχρονα:

Είμαστε από τους τυχερούς, από τους πολύ τυχερούς θα έλεγα. Έχουμε 2 δίδυμα κοριτσάκια, που επειδή είναι στην ίδια ηλικία και είναι και το ίδιο φύλο παίζουν πάρα πολύ μεταξύ τους. Σε καμία περίπτωση βέβαια δεν είναι εύκολη υπόθεση η δουλειά παρέα με τα παιδιά στο σπίτι…

Προσωπικά δεν πήρα άδεια, επειδή είναι δύσκολο σε μία ομάδα, όπως δουλεύουμε εμείς, να λείψει έστω κι ένας για αρκετό καιρό. Πάνω από όλα βέβαια, γιατί συμφωνήσαμε με τον άντρα μου το πρωί να είναι ο ίδιος περισσότερο με τα κορίτσια και το απόγευμα να μένουν μαζί μου, για να δουλεύει εκείνος.

Παρόλο που το δικό του επάγγελμα, δεν είναι καθόλου εύκολο, γιατί τα τηλέφωνα και η δουλειά δε σταματούν σχεδόν ποτέ, με βοηθάει πάρα πολύ! Νομίζω ότι και αυτή τη φορά τα καταφέρνουμε αρκετά καλά, χωρίς να λείπουν βέβαια και οι καυγάδες, που είναι πολύ φυσιολογικοί με τέτοιες συνθήκες.

Και πώς απασχολείς 2 τετράχρονα μέχρι το μεσημέρι; (ευτυχώς μετά το μεσημεριανό φαγητό ηρεμούν λίγο τα πράγματα, οπότε περνάει σχετικά πιο εύκολα η υπόλοιπη ώρα).

εργασία από το σπίτι

Δε σας κρύβω ότι δυστυχώς αρκετές φορές η τηλεόραση είναι σύμμαχός μας, όταν δυσκολεύουν πολύ τα πράγματα (ευτυχώς όχι για πολλή ώρα, γιατί μετά από λίγο τη βαριούνται και οι ίδιες). Κατά τα άλλα οι πλαστελίνες βοηθάνε τρελά! Μπορεί να μένουν απασχολημένες και για μία ολόκληρη ώρα (σε σημείο που να μην ακούγονται και να πηγαίνουμε να βλέπουμε, αν όλα είναι καλά).

εργασία από το σπίτι

Όπως επίσης και τα cd με τα παραμύθια. Αλλά και ο ξεχασμένος μας εκτυπωτής αποδείχτηκε πολύτιμος σύμμαχός μας, αφού εκτυπώνουμε εικόνες για ζωγραφική από τα αγαπημένα τους παιδικά και μένουν για κάμποση ώρα απασχολημένες.

Η φαντασία βέβαια οργιάζει!

εργασία από το σπίτι

Πολλές φορές μετατρέπουν το κρεβάτι με αποθηκευτικό χώρο σε τσουλήθρα!

Οι αποκριάτικες στολές και τα καλοκαιρινά παιχνίδια ‘κυκλοφορούν’ πολύ συχνά στο σπίτι μας (Τι κι αν έχουμε Χριστούγεννα😊, δεν πειράζει! Έχω διαπιστώσει ότι βοηθάει πολύ οποιαδήποτε εναλλαγή σε παιχνίδια ή και χώρο καμιά φορά)

εργασία από το σπίτι

Το δύσκολο βέβαια για τη δική μας περίπτωση είναι ότι δεν έχουν κανένα πρόβλημα με την καραντίνα. Το αντίθετο θα έλεγα! Δυσκολευόμαστε και αυτή τη φορά να τις πείσουμε να βγούμε για περπάτημα. Με το ζόρι βγαίνουν από το σπίτι. Όπως επίσης και πολύ δύσκολα τις χωρίζουμε, έχουν γίνει πολύ εξαρτημένες η μία από την άλλη.

Όσον αναφορά τη δουλειά, έχει τύχει να με φωνάζουν σε συνάντηση κι εγώ να έχω πεταχτεί να τις σκεπάσω ή να έχουν μπει στην κρεβατοκάμαρα (είναι το πιο ήσυχο μέρος στο σπίτι μας και εκεί έβαλα το γραφείο μου) και να χοροπηδάνε στο κρεβάτι χωρίς σταματημό! Ή να μιλάει ο μπαμπάς τους για κάποιο σοβαρό θέμα στο τηλέφωνο κι εκείνες να κλαίνε και να ορύονται. Όλα μες στο πρόγραμμα είναι, όταν έχεις να κάνεις με παιδιά και όλοι βέβαια δείχνουν κατανόηση.

Όλοι μας σε όλες τις ηλικίες φαίνεται ότι προσαρμοζόμαστε όσο καλύτερα μπορούμε στις καταστάσεις. Ειδικά τα παιδιά θεωρώ ότι αντιμετωπίζουν με απίστευτη ωριμότητα όλο αυτό που ζούμε. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα περάσει και αυτό και μακάρι να περάσει με τις λιγότερες συνέπειες για όλους μας!

Αν θέλεις, μοιράσου κι εσύ μαζί μας πώς απασχολείς τα παιδιά σου, μέχρι να ανοίξουν με το καλό τα σχολεία, έτσι για να παίρνουμε ιδέες και οι υπόλοιποι!

Κι επειδή είναι σίγουρο ότι δε σου περισσεύει και πολύς χρόνος, μπορείς να παρακολουθήσεις ένα 10λεπτο πρόγραμμα γυμναστικής από την καθηγήτρια μπαλέτου και ιδρύτρια της μεθόδου The Barre Method by Dimitra Zachopoulou ειδικά για μανούλες, που αυτό το διάστημα εργάζονται από το σπίτι.

Κάνε tag και μία φίλη σου που θα χρειαστεί αυτό το πρόγραμμα με #morefitness μέχρι και την Τετάρτη 25/11 και μπες στην κλήρωση για μια δωροεπιταγή αθλητικών ειδών αξίας €100!