Τα πρόσθετα καυσίμου δοκιμάζονται όλο και από περισσότερους οδηγούς λόγω της αύξησης των τιμών. Υπόσχονται καλύτερη λειτουργία του κινητήρα, εξοικονόμηση ενέργειας σε κάθε διαδρομή, λιγότερες βλάβες και πολλά άλλα. Δεν είναι λίγοι λοιπόν οι οδηγοί που γοητεύονται από τα δυνατά λεκτικά των διαφημίσεων ή την υπόσχεση για περισσότερη οικονομία και τα δοκιμάζουν.

Έχουν όμως αποτέλεσμα ή όχι;

Car Care Workshop GIF by Valvoline Europe

Τι είναι τα πρόσθετα καυσίμου;

Πρόκειται για χημικά προϊόντα τα οποία προστίθενται απευθείας στο ρεζερβουάρ του καυσίμου και προσφέρουν –σύμφωνα με τους κατασκευαστές τους– κάποια πλεονεκτήματα. Το κάθε ένα λειτουργεί με διαφορετικό τρόπο. Υπάρχουν πρόσθετα τα οποία αυξάνουν τη λίπανση, διατηρούν το diesel ή τη βενζίνη για μεγαλύτερο διάστημα σε καλή κατάσταση και άλλα τα οποία καθαρίζουν τη μηχανή.

πρόσθετα καυσίμου

Πόσο αποτελεσματικά είναι;

Η αλήθεια είναι πως κανείς δεν μπορεί να απαντήσει με βεβαιότητα. Οι δημιουργοί τους ισχυρίζονται πως είναι πανίσχυρα ελιξίρια για κάθε όχημα, όμως οι κατασκευαστές αυτοκινήτων δεν τα αναγνωρίζουν και παραμένουν επιφυλακτικοί. Οι καταναλωτές όμως τα δοκιμάζουν λόγω του χαμηλού κόστους, ενώ είναι προκατειλημμένοι θετικά για τις δράσεις τους.

πρόσθετα καυσίμου

Αξίζει να δοκιμαστούν σε ένα νέο αυτοκίνητο;

Τις περισσότερες φορές αποτελεσματικότητα διακρίνουν οι κάτοχοι παλιών αυτοκινήτων. Σε ένα νέο αυτοκίνητο τα πρόσθετα καυσίμου δε θα προσφέρουν πιθανότατα απολύτως τίποτα, καθώς η τεχνολογία έχει εξασφαλίσει να λύσει κάθε πρόβλημα. Ταυτόχρονα, τα λίγα χιλιόμετρα και η καλή κατάσταση του ίδιου του οχήματος, εξασφαλίζουν τη μέγιστη απόδοση σε κάθε μετακίνηση.

πρόσθετα καυσίμου

Το ήξερες πως αγοράζεις ήδη καύσιμα με πρόσθετα;

Τα τελευταία χρόνια οι εταιρίες έχουν ενισχύσει το diesel και τη βενζίνη με διάφορα πρόσθετα, ώστε να προσφέρουν καλύτερη λειτουργία του κινητήρα και αποδοτικότερη καύση. Τα σημερινά καύσιμα είναι αποδοτικότερα σε σχέση με αυτά του παρελθόντος, οπότε οι διάφορες φόρμουλες ενισχυτικών και βελτιωτικών δεν ξέρουμε πλέον κατά πόσο έχουν αποτελέσματα.

Ανεξάρτητα από το αν θελήσεις να πειραματιστείς με κάποιο τέτοιο προϊόν ή όχι, το αυτοκίνητό σου μπορεί να είναι προστατευμένο με μία ασφάλεια αυτοκινήτου της Anytime, που σου προσφέρει τις καλύψεις που χρειάζεσαι στην τιμή που επιθυμείς, αλλά και μοναδικές υπηρεσίες που διευκολύνουν την καθημερινότητά σου.