Όσο μένουμε στο σπίτι, η καλή διατροφή είναι απαραίτητη για το ανοσοποιητικό μας, αφού μας προστατεύει από ασθένειες και χρόνια προβλήματα υγείας.

Σίγουρα το ισχυρό ανοσοποιητικό δεν είναι ο μόνος λόγος, για να ακολουθήσουμε μία καλή διατροφή. Η διατήρηση του βάρους μας και η φιλοσοφία του wellness, αλλά και η διάθεσή μας εξαρτώνται από το τι τρώμε.

Ας δούμε μερικούς τρόπους για να βελτιώσουμε τη διατροφή μας, όσο μένουμε στο σπίτι:

Σπιτικό φαγητό

Το σπιτικό φαγητό είναι ο καλύτερος τρόπος να περνάμε δημιουργικά τον χρόνο μας. Aναπτύσσουμε έτσι τη δημιουργικότητα μας και έχουμε μία καλή διατροφή. Το φαγητό που φτιάχνουμε μόνοι μας ξέρουμε τι υλικά έχει. Είναι βασισμένο στις διατροφικές ανάγκες μας και πάνω απ’ όλα κοστίζει λιγότερο από το να παραγγέλνουμε καθημερινά.

διατροφή

Φρούτα και λαχανικά

Είναι τα φυσικά ελιξίρια. Σε μία καλή διατροφή που υπάρχουν πολλά φρούτα και λαχανικά, το άτομο δεν έχει μόνο καλύτερη διάθεση, πιο ενισχυμένο ανοσοποιητικό, αλλά ταυτόχρονα ελέγχει και το βάρος του ευκολότερα. Προτίμησε τα φρούτα και λαχανικά εποχής.

Μείωσε τη ζάχαρη

Η ζάχαρη είναι ο μεγάλος εχθρός κάθε δίαιτας. Μία καλή διατροφή έχει βρει τρόπους να την αντικαθιστά. Για παράδειγμα τα φυσικά γλυκαντικά, όπως το μέλι, μπορούν να προσφέρουν την ίδια ικανοποίηση και να είναι πιο υγιεινά. Δες από πού λαμβάνεις ζάχαρη και αντικατάστησέ τη, ώστε να έχεις μία πιο ισορροπημένη διατροφή.

Απόφυγε τα λιπαρά το βράδυ

Τα λιπαρά μπορεί να είναι comfort food, όμως δεν θα πρέπει να καταναλώνονται καθημερινά. Φαγητά πλούσια σε τυριά, μαγιονέζα και τηγανητά, θα πρέπει να έχουν περιορισμένο ρόλο στην διατροφή μας και ποτέ να μην καταναλώνονται βραδινές ώρες. Ο λόγος είναι πως ο δύσκολος μεταβολισμός τους θα επηρεάσει τον ύπνο.

Χειροποίητα σνακς

Ένας πολύ έξυπνος τρόπος για να βελτιώσουμε την ποιότητα της διατροφής μας είναι τα χειροποίητα σνακς. Δημιούργησε τις γεύσεις που πραγματικά σου αρέσουν, από υλικά που θα βρείς εύκολα, όπως ξηρούς καρπούς, φρούτα, αλεύρι και πολλά άλλα. Είναι ο τρόπος να παίρνουμε γρήγορα ενέργεια, να ικανοποιούμε την όρεξη για γλυκό και παράλληλα να αποφεύγουμε τα διάφορα συντηρητικά που υπάρχουν στα έτοιμα σνακς.

Κι αν θέλεις να συνδυάσεις την καλή διατροφή με λίγη άσκηση, εμείς σου προτείνουμε μερικές απλές ασκήσεις για γυμναστική στο σπίτι.