Οι βόλτες με τον καλύτερό σου φίλο είναι πολύ σημαντικές. Το ίδιο σημαντική όμως είναι και η ασφάλειά του, όταν επιλέγεις να χρησιμοποιείς ως μεταφορικό μέσο το αυτοκίνητο, είτε για ένα ταξίδι, είτε ακόμα και για μια κοντινή διαδρομή.

Ήξερες ότι αν δένεις τον σκύλο σου από το κολάρο μέσα στο αυτοκίνητο, θέτεις τη ζωή του σε κίνδυνο;

Είναι πολύ σημαντικό ο σκύλος μας να είναι πάντα σωστά δεμένος, όταν βρισκόμαστε στο αυτοκίνητο, είτε πρόκειται να διανύσουμε μια μικρή απόσταση, είτε ένα ταξίδι.

Εδώ, λοιπόν θα σου πω 3 τρόπους, για να ταξιδέψεις παρέα με το σκύλο σου με ασφάλεια.

1ος τρόπος: Επιλέγουμε ζώνη ασφαλείας κατοικιδίου και τη συνδέουμε σε ένα μαλακό σαμαράκι, που κρατάει καλά το σώμα του σκύλου. Ιδανικά, προτίμησε ειδικά crash-tested σαμαράκια αυτοκινήτου, τα οποία έχουν ελεγχθεί και εγκριθεί σε συνθήκες σύγκρουσης, ώστε ο σκύλος σου να ταξιδεύει μαζί σου με απόλυτη ασφάλεια.

2ος τρόπος: Στην έκτακτη περίπτωση, που δεν έχουμε ζώνη ασφαλείας κατοικιδίου διαθέσιμη, μπορούμε να περάσουμε τη ζώνη του αυτοκινήτου μέσα από το σαμαράκι και να ασφαλίσουμε τον σκύλο προσωρινά. Αυτός ωστόσο, είναι ένας τρόπος που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε έκτακτη ανάγκη και όχι σε καθημερινή βάση.

3ος τρόπος: Επιλέγουμε ένα crate, ιδανικά crash-tested, το οποίο τοποθετούμε στο πορτ-μπαγκάζ του αυτοκινήτου. Αυτός είναι αποδεδειγμένα ένας από τους πιο ασφαλείς τρόπους μεταφοράς σκύλων.

Σε περίπτωση ατυχήματος, ένας σκύλος χωρίς ζώνη κινδυνεύει, όχι μόνο να χάσει τη ζωή του, αλλά και να τραυματίσει σοβαρά τους υπόλοιπους επιβάτες του οχήματος.

Να θυμάστε, η ασφάλεια του σκύλου μας είναι τόσο σημαντική, όσο και η δική μας!

Mati & Millie