Ποια είναι μία από τις αγαπημένες μας ασχολίες τώρα που Μένουμε_Σπίτι;
-Η μαγειρική για τους περισσότερους!
Και ποιο είναι το πρώτο όνομα που μας έρχεται στο μυαλό, όταν ακούμε τη λέξη ‘μαγειρική΄;
-Μα φυσικά, Άκης Πετρετζίκης!
Και επειδή στην Anytime μιλάς και σε ακούμε, αποφασίσαμε να εγκαινιάσουμε μία νέα ενότητα, το #TogetherWeCook! Κάθε Τετάρτη και Παρασκευή στις 19:30 μπορούμε να παρακολουθούμε Live από το Instagram της Anytime, τον Άκη Πετρετζίκη να μαγειρεύει παρέα με έναν καλεσμένο έκπληξη! H ανατροπή είναι ότι ο καλεσμένος δίνει τη συνταγή του στον Άκη και τον καθοδηγεί, για να τη φτιάξει!

Αλλά οι εκπλήξεις δε σταματούν εδώ! Μετά τη λήξη του κάθε Live, το βίντεο θα ανεβαίνει στο Facebook και στο Instagram της Anytime με σκοπό να δώσουμε μοναδικά δώρα από το eshop του Άκη Πετρετζίκη! Ο τρόπος συμμετοχής είναι απλός! Χρειάζεται μόνο να μας γράψεις το σχόλιο σου μαζί με #TogetherWeCook ή #kathe_stigmi_perissotera και μπορεί να είσαι ένας από τους νικητές που θα ανακοινώνονται κάθε Τετάρτη και Παρασκευή.
Περνάμε έτσι δημιουργικά τον χρόνο μας, εντυπωσιάζουμε τα αγαπημένα μας πρόσωπα με τις νέες μαγειρικές μας ικανότητες και μπαίνουμε στην κλήρωση για πλούσια δώρα. Και όλα αυτά από την άνεση του σπίτιού σου. 😉
Στην πρώτη εκπομπή καλεσμένη ήταν η Ντορέτα Παπαδημητρίου, που καθοδήγησε τον Άκη να μαγειρέψει μια εύκολη, γρήγορη και πολύ νόστιμη συνταγή για ζυμαρικά, που θα μας αρέσει πολύ το καλοκαίρι που έρχεται.

Τα Συστατικά, που θα χρειαστούμε, για τη συνταγή είναι:

- 250 γρ. πένες ή βίδες
- 200 γρ. γιαούρτι με 2% λιπαρά
- ψιλοκομμένο δυόσμο
- χυμό και ξύσμα λεμονιού, από ένα λεμόνι
- αλάτι
- πιπέρι
- 3-4 κ. σούπας τριμμένη παρμεζάνα
- σκόρδο σε σκόνη
- λίγο μέλι (προαιρετικά)
Εκτέλεση της συνταγής

Σε μία κατσαρόλα με νερό που βράζει, προσθέτουμε αλάτι, βάζουμε τις βίδες και βράζουμε για 6-7 λεπτά.
Σ΄ ένα μπολ βάζουμε το γιαούρτι, ψιλοκόβουμε το δυόσμο, προσθέτουμε το χυμό, το ξύσμα από το λεμόνι, το αλάτι και το πιπέρι, τρίβουμε και προσθέτουμε 3-4 κουταλιές της σούπας παρμεζάνας.
Τέλος, προσθέτουμε το σκόρδο σε σκόνη, προαιρετικά λίγο μέλι και σε λιγότερο από 10 λεπτά η συνταγή μας είναι έτοιμη.

Χρήσιμα tips που μάθαμε από τον Άκη στο 1ο Live
- Τα μυρωδικά μας διατηρούνται φρέσκα στο ψυγείο για 4-5 μέρες, αν τα τυλίξουμε σε μία λίγο βρεγμένη χαρτοπετσέτα και στη συνέχεια σε μία διαφάνεια.
- Ο κιμάς χρειάζεται να καταναλώνεται την ίδια μέρα, που τον αγοράζουμε και να μην μπαίνει στο ψυγείο, γιατί χάνει τις βιταμίνες του.
- Τη σάλτσα, που φτιάξαμε για τα ζυμαρικά, μπορούμε να τη χρησιμοποιήσουμε και για Ceasar σαλάτα με κοτόπουλο.
- Σε κάθε φαγητό μας χρειάζεται να υπάρχει ισορροπία. Σ΄ένα ξινό φαγητό, βάζουμε και κάτι γλυκό, για παράδειγμα μέλι, ή αν το φαγητό μας έχει πολύ αλάτι, βάζουμε και αρκετό πιπέρι.
Κάθε στιγμή περισσότερες συνταγές… με πλούσια δώρα
Παρακολούθησε κι εσύ το #TogetherWeCook τον Άκη Πετρετζίκη και κέρδισε μοναδικά Anytime δώρα από το eshop του Άκη! Άφησέ μας το σχόλιό σου με ένα #TogetherWeCook ή #kathe_stigmi_perissotera και μπες στην κλήρωση!
Συνεχίζουμε να #Μένουμε_Σπίτι, και να μαγειρεύουμε μαζί #TogetherWeCook με τον Άκη Πετρετζίκη κάθε Τετάρτη και Παρασκευή στις 19:30, Live, από το Instagram της Anytime.