Θέλεις να φτιάχνεις τις πιο νόστιμες και εύκολες συνταγές και να είσαι ένας από τους τυχερούς που κερδίζουν πλούσια δώρα από το e shop του Άκη Πετρετζίκη;
Τότε μη χάνεις το #Togetherwecook κάθε Τετάρτη και Παρασκευή στις 19:30 στο Instagram της Anytime!

Την προηγούμενη Τετάρτη ο Άκης Πετρετζίκης έφτιαξε stake σάντουιτς ακολουθώντας τις οδηγίες του Μύρωνα Στρατή, το πιο νόστιμο φαγητό του #TogetherweCook, μέχρι τώρα τουλάχιστον!

Για να δούμε ποια Υλικά θα χρειαστούμε για τη συνταγή μας:

- 1 σκελίδα σκόρδο
- αμύγδαλα
- ντοματίνια
- βασιλικό
- φυστικοβούτυρο
- μπριζόλα (αν θέλουμε καλής ποιότητας προτιμάμε Black angus)
- Ψωμί με προζύμι ή όποιο άλλο θέλουμε
Εκτέλεση της συνταγής

- Βάζουμε τα ντοματίνια στο φούρνο για 10 λεπτά στους 230 βαθμούς στον αέρα, αφού τους ρίξουμε αλάτι, ζάχαρη, πιπέρι και λίγο λεμόνι. (στόχος μας είναι να καραμελώσουν😊).
- Βάζουμε την μπριζόλα μας να ψήνεται στο τηγάνι με λίγο σπορέλαιο, αφού τη μαρινάρουμε με αλάτι κατά προτίμηση Fleur de Sel, πιπέρι και λίγο λάδι, γυρίζοντάς την μόνο μία φορά, για να μη στεγνώσει το κρέας μας.
- Φτιάχνουμε το πέστο βασιλικού στο multi, χτυπώντας το σκόρδο, 2 κουταλιές της σούπας φυστικοβούτυρο, 1 κουταλιά της σούπας λάδι, 1 κουταλιά της σούπας βασιλικό και 1 χούφτα αμύγδαλα.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε παρμεζάνα και λεμόνι.
- Κόβουμε το ψωμί σε 2 φέτες και το ψήνουμε λίγο στο τηγάνι μέσα στο ζουμί της μπριζόλας ή στο φούρνο.
- Βάζουμε στο σάντουις όλα τα υλικά και τη μπριζόλα μας κομμένη και είναι έτοιμο και πεντανόστιμο!
Χρήσιμα Tips
- Όταν φτιάχνουμε μπριζόλες, τις αφήνουμε μισή με 1 ώρα εκτός ψυγείου, για να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
- Όπου και να ψήνουμε το κρέας μας στο τηγάνι ή στο φούρνο, το γυρίζουμε μόνο μία φορά, για να ψηθεί καλύτερα.
Στο Live της προηγούμενης Παρασκευής στο #TogetherweCook ο Άκης Πετρετζίκης μαγείρεψε μεσογειακά niocchi με coach τη Theodora Panteli.

Για να δούμε ποια Υλικά θα χρειαστούμε:

- 1 κρεμμύδι
- 1 πράσινη πιπεριά
- 4-5 λιαστές ντομάτες
- 8 ντοματίνια
- λίγη καυτερή πάπρικα
- 1 κ. της σούπας πελτέ ντομάτας
- 1 ποτήρι κόκκινο κρασί
- niocchi πατάτας
- λίγη φέτα
- 1 κ. του γλυκού λάδι τρούφας
Εκτέλεση της συνταγής μας

- Τσιγαρίζουμε σε λίγο λάδι στο τηγάνι μας πρώτα το κρεμμύδι, μετά τη μισή πράσινη πιπεριά και τη λιαστή ντομάτα, αφού τα κόψουμε σε λωρίδες και τα ανακατεύουμε.
- Μουλιάζουμε τα niocchi σε ζεστό νερό για 2-3 λεπτά.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε τα ντοματίνια κομμένα στη μέση, ένα ποτήρι κόκκινο κρασί, μια κουταλιά της σούπας πελτέ και λίγο νερό.
- Στο τέλος, προσθέτουμε τα niochi και τα ανακατεύουμε όλα μαζί.
- Για να σερβίρουμε το πιάτο μας ρίχνουμε πρώτα λίγη τριμμένη φέτα, λίγη πάπρικα και μετά όλα τα υλικά μας και λίγο λάδι τρούφας.
- Αν θέλουμε, στολίζουμε το πιάτο μας με λίγο θυμάρι ή ρίγανη.
Χρήσιμα Tips
- Αν χρειαστεί να δέσει η σάλτσα μας, χρησιμοποιούμε καλύτερα το νερό που βράζουμε τα niochi μας.
- Αν θέλουμε να φτιάξουμε τα δικά μας niocchi, βάζουμε 500 γρ. πατάτας, 50γρ. παρμεζάνα, 100-120γρ. αλεύρι και 2 κρόκους.
Παρακολούθησε κι εσύ το #TogetherweCook την επόμενη Τετάρτη και Παρασκευή στο Instagram της Anytime. Γράψε το σχόλιό σου μαζί με #kathe_stigmi_perissotera στo video που θα ανεβαίνει στο Facebook και μπες στην κλήρωση για μοναδικά #Anytime δώρα.😊