Τι μαγείρεψαν στο #TogetherweCook ο Άκης Πετρετζίκης παρέα με την Μαρία Κωνσταντάκη στο Live της Τετάρτης και την Κατερίνα Ζαρίφη στο Live της Παρασκευής?

Την προηγούμενη Τετάρτη στο 2ο Live του #TogetherweCook στο Instagram της Anytime η Μαρία Κωνσταντάκη έδωσε οδηγίες στον Akis Petretzikis να μαγειρέψει ζυμαρικά με γαρίδες και πέστο αβοκάντο. Πεντανόστιμη, πανεύκολη και super healthy συνταγή!

Τα Υλικά, που θα χρειαστούμε, για τη συνταγή είναι:

- 1 αβοκάντο
- ξύσμα και λίγο χυμό λάιμ
- τσίλι
- 1 σκελίδα σκόρδο
- κασίους ή κάποιον άλλον ξηρό καρπό
- γαρίδες
- βασιλικό
- ζυμαρικά της αρεσκείας μας
- θαλασσινό αλάτι
- λάδι
- λίγα ντοματίνια (προαιρετικά)
Εκτέλεση της συνταγής
- Αφήνουμε τα ζυμαρικά να βράσουν για 10 λεπτά, προσθέτοντας λίγο κανονικό αλάτι ή θαλασσινό για extra νοστιμιά.
- Βάζουμε όλα τα υλικά σ΄ ένα blender: το αβοκάντο, το βασιλικό (χωρίς τα κλωναράκια, γιατί πικρίζουν), 3/4 κούπας ξηρούς καρπούς κάσιους, ξύσμα λάιμ, σκόρδο, αλάτι, πιπέρι και τα χτυπάμε όλα μαζί.
- Ρίχνουμε τη σάλτσα πέστο σ΄ ένα μπολ και προσθέτουμε τα ζυμαρικά μας.
- Τσιγαρίζουμε τις γαρίδες στο τηγάνι με λίγο λάδι, σκόρδο κομμένο σε μικρά κομματάκια, λίγη κομμένη πιπεριά τσίλι, λίγο λάιμ, αλάτι και πιπέρι.
- Στη συνέχεια τις προσθέτουμε στο πιάτο μας και το στολίζουμε με λίγο τσίλι, για να δείχνουμε ότι είναι λίγο καυτερό.
Χρήσιμα tips

- Το θαλασσινό αλάτι, δίνει extra γεύση στο φαγητό μας.
- Μόλις βγάλουμε τα μακαρόνια από τη φωτιά, τους ρίχνουμε λίγο λάδι, για να μην κολλήσουν.
- Ο καλύτερος ξηρός καρπός για πέστο μετά το κουκουνάρι είναι τα κάσιους. Αρκεί βέβαια να τα βάλουμε ωμά και όχι ψημένα, για να μη χάσουν τα θρεπτικά τους συστατικά.
Αλλά και την προηγούμενη Παρασκευή στο 3ο Live του #TogetherweCook η Katerina Zarifi έδωσε οδηγίες στον Akis Petretzikis, για να μαγειρέψει μια ξεχωριστή συνταγή, noodles με κοτόπουλο και αβοκάντο. Την πιο νόστιμη συνταγή, έως τώρα τουλάχιστον, του #TogetherweCook!

Τα Υλικά, που θα χρειαστούμε, για αυτή τη συνταγή είναι:

- Μισό στήθος κοτόπουλο
- 1 αβοκάντο
- 1 φέτα ανανά
- Χυμό από ανανά
- Ginger
- Φυστίκια αιγίνης
- Λίγο λευκό κρασί
- Σόγια σος
- Γουόστερ Σος/ Worcestershire sauce
Εκτέλεση της συνταγής
- Βάζουμε τα noodles σ΄ ένα μπολ με βραστό νερό για 4-5 λεπτά ή ακόμη πιο εύκολα τα βάζουμε σ΄ ένα μπολ με βραστό νερό, το κλείνουμε σε μεμβράνη και τα τοποθετούμε στο φούρνο μικροκυμάτων για 2,5 λεπτά.
- Κόβουμε το κοτόπουλο σε λωρίδες και το τοποθετούμε σ΄ ένα τηγάνι με λίγο ηλιέλαιο ή σκέτο σε αντικολλητικό τηγάνι.
- Αφού ασπρίσει το κοτόπουλο, ρίχνουμε 2-4 κουταλιές σόγια σος και αφού καραμελώσει, προσθέτουμε ¼ του φλιτζανιού λευκό κρασί και ένα κουταλάκι του γλυκού γουόστερ σος
- Προσθέτουμε στο τηγάνι το αβοκάντο και μία φέτα ανανά, κομμένα σε φέτες και 2 κουταλιές της σούπας χυμό ανανά.
- Τα ανακατεύουμε σιγά σιγά και προσθέτουμε πιπέρι και λίγο τζίντζερ
- Τρίβουμε ή ψιλοκόβουμε λίγο φυστίκι αιγίνης
Χρήσιμα Tips

- Όταν πιάνουμε το κοτόπουλο, φοράμε γάντια, για να αποφύγουμε τη σαλμονέλα.
- Υπάρχουν 2 είδη noodles, τα κίτρινα, που απλώς τα μουλιάζουμε σε ζεστό νερό και τα διάφανα, που χρειάζεται κανονικά να τα βράσουμε.
- Σε κάθε φαγητό μας χρειάζεται να υπάρχει ισορροπία. Αν έχουμε βάλει πολύ πιπέρι, προσθέτουμε αρκετό αλάτι, αν έχουμε βάλει κάτι ξινό, προσθέτουμε και κάτι γλυκό.
- Αν βάλουμε 2-3 οδοντογλυφίδες στη μέση του αβοκάντο, και τα τοποθετήσουμε σ΄ ένα ποτήρι με νερό (να είναι το κάτω μέρος μέσα στο νερό) με λίγη τύχη, μπορεί να προκύψει η δική μας γλάστρα ή δέντρο με αβοκάντο.
- Ό,τι τζίντζερ μας περισσεύει το βάζουμε στην κατάψυξη και όταν το βγάλουμε μπορούμε να το στίψουμε σε κοκτέιλ
- Υπάρχουν 2 είδη ανανά στο εμπόριο, αυτός που είναι σε σιρόπι και τον χρησιμοποιούμε μόνο στη ζαχαροπλαστική και αυτός που είναι σε χυμό και τον προτιμούμε στη μαγειρική.

Κάθε στιγμή περισσότερες συνταγές… με πλούσια δώρα
Παρακολούθησε κι εσύ το #TogetherWeCook με τον Άκη Πετρετζίκη και κέρδισε μοναδικά Anytime δώρα από το eshop του Άκη! Άφησέ μας το σχόλιό σου με ένα #TogetherWeCook ή #kathe_stigmi_perissotera στο βίντεο που θα δημοσιεύεται μετά από κάθε Live στο Facebook μας και μπες στην κλήρωση!
Συνεχίζουμε να #Μένουμε_Ασφαλείς, και να μαγειρεύουμε μαζί #TogetherWeCook με τον Άκη Πετρετζίκη κάθε Τετάρτη και Παρασκευή στις 19:30, Live, από το Instagram της Anytime.