Τελευταία εβδομάδα του #TogetherWeCook και ο Akis Petretzikis στο Live της Τετάρτης από το Instagram της Anytime, μαγείρεψε Breakfast Burrito με Scrambled Eggs, ακολουθώντας τις οδηγίες της υπερατλαντικής του φίλης Ιωάννας Τριανταφυλλίδου, που βρίσκεται στο Los Angeles.
Πάρε κι εσύ λοιπόν ιδέες για το επόμενό σου brunch.

Τα Υλικά που θα χρειαστούμε για τη συνταγή είναι:

- 1 τορτίγια
- 2 αυγά
- 2 φέτες μπέικον
- 1 φέτα τσένταρ
- 1 αβοκάντο ή πάστα αβοκάντο (προαιρετικά)
Εκτέλεση της συνταγής

- Ψήνουμε τις φέτες μπέικον στο τηγάνι με λίγο λάδι.
- Χτυπάμε τα αυγά με αλάτι και πιπέρι.
- Φτιάχνουμε τα scrambled eggs βάζοντας περίπου 50ml κρέμα γάλακτος στο τηγάνι μέχρι να βράσει και να εξατμιστεί η πολλή υγρασία που έχει.
- Μόλις βράσει η κρέμα γάλακτος ρίχνουμε τα αυγά και τα ανακατεύουμε (αν θέλουμε να λιώσουν τελείως τα αυγά, ανακατεύουμε με το σύρμα, αλλιώς με μία σπάτουλα για 10”).
- Ρίχνουμε πάνω στα αυγά το τυρί και τα ανακατεύουμε όλα μαζί.
- Βάζουμε στο κέντρο της τορτίγιας την αβοκαντέζα, τα αυγά και το μπέικον κομμένο σε κομματάκια.
- Διπλώνουμε την τορτίγια και τη ρίχνουμε στο τηγάνι πρώτα από την πλευρά που κολλάει.
- Αν θέλουμε προσθέτουμε στο κέντρο της τορτίγιας ντομάτα ή κρεμμύδι και το συνοδεύουμε με τηγανιτές πατάτες ή σαλάτα.
Χρήσιμα Tips
- Για να φτιάξουμε πάστα αβοκάντο χρειαζόμαστε ένα αβοκάντο, ξύδι, λεμόνι, ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Τα χτυπάμε όλα μαζί και έχουμε μια νόστιμη healthy αβοκαντέζα, που κρατάει 4-5 μέρες.
- Αν το μπέικον έχει λίπος, δε χρειάζεται λάδι στο τηγάνι, για να ψηθεί.
- Αν χρησιμοποιούμε βούτυρο στο τηγάνι, ψήνουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά, για να μην καεί.
- Το μυστικό για τέλεια scrambled eggs είναι η κρέμα γάλακτος! Χρησιμοποιούμε κρέμα γάλακτος, που έχει στη σωστή αναλογία το βούτυρο και το γάλα, και στη συνέχεια προσθέτουμε τα αυγά.
Στο τελευταίο Live της Παρασκευής από το Instagram της Anytime ο Άκης Πετρετζίκης υποδέχτηκε την τυχερή μας νικήτρια Σταματία Μούκα και δέχτηκε οδηγίες για να μαγειρέψει ψαρονέφρι με πατάτες και καρότα, την πιο νόστιμη συνταγή του #TogetherWeCook.

Τα Υλικά που θα χρειαστούμε για τη συνταγή είναι:

- καρότα (τα έχουμε βράσει)
- πατάτα (ψητές στο φούρνο με τη φλούδα)
- ψαρονέφρι
- 8 δαμάσκηνα μουλιασμένα σε μαυροδάφνη
- κύβος από ζωμό βοδιού
- μαυροδάφνη ή κόκκινο κρασί
- πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής

- Κόβουμε σε ροδέλες το ψαρονέφρι (σε πάχος περίπου ενός δάχτυλου).
- Πασπαλίζουμε με πιπέρι τις ροδέλες μας και τις σοτάρουμε με λίγο λάδι (2 κουταλιές) στο τηγάνι μας και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδοκοκκινήσουν.
- Τρίβουμε και προσθέτουμε το ζωμό βοδιού, το κρασί και τα δαμάσκηνα, αφού τα έχουμε ψιλοκόψει και τα ανακατεύουμε όλα μαζί.
- Στη συνεχεία κόβουμε σε κυβάκια τις πατάτες (τις έχουμε πρώτα ψήσει με τη φλούδα στο φούρνο) και σε μικρά κομμάτια τα καρότα και τους ρίχνουμε αλάτι και λάδι.
- Προσθέτουμε στο πιάτο μας το ψαρονέφρι με τα δαμάσκηνα και τη σάλτσα.
Χρήσιμα Τips
- Προσέχουμε λίγο στο ψήσιμο το ψαρονέφρι, για να μη στεγνώσει και αποφεύγουμε να το ψήνουμε στα κάρβουνα
Κάθε στιγμή περισσότερες συνταγές
Σε ευχαριστούμε πολύ Άκη Πετρετζίκη κι εσένα, αλλά και τους καλεσμένους σου για τις νόστιμες συνταγές σας και τα γεμάτα από ευχάριστες στιγμές απογεύματά μας στο Instagram της Anytime 😊