Είμαστε από τους τυχερούς που ζούμε στην Ελλάδα και απολαμβάνουμε το καλοκαίρι σχεδόν έξι μήνες το χρόνο. Για μένα δηλαδή το ελληνικό καλοκαίρι ξεκινάει από τον Μάιο και φτάνει μέχρι τον Οκτώβριο. Έτσι θέλω να το έχω στο μυαλό μου, γιατί δε μου αρέσει ιδιαίτερα ο χειμώνας.

Νέα Στύρα

Μάλιστα κατά τη δική μου άποψη, δεν υπάρχει πιο ωραία χώρα για καλοκαιρινές διακοπές από την Ελλάδα. Και δεν υπάρχει πιο ωραίος και βολικός θα έλεγα καλοκαιρινός προορισμός, κυρίως για οικογενειακές διακοπές, αλλά όχι μόνο, από τα Νέα Στύρα. Έναν μοναδικό παραθαλάσσιο προορισμό στη Νότια Εύβοια. Βρέθηκα εκεί τυχαία, πριν από περίπου 6 χρόνια και από τότε έχουμε αγαπήσει αυτό το μέρος οικογενειακώς.

 

Τα Νέα Στύρα βρίσκονται ανάμεσα στο Αλιβέρι και στην Κάρυστο. Μπορείς να πας είτε οδικώς από Χαλκίδα, που κάνεις περίπου 2 ώρες κι ένα τέταρτο, είτε με ferry boat από την Αγία Μαρίνα Μαραθώνα. Έτσι, θα φτάσεις μέσα σε 45 λεπτά μόνο και θα έχεις την αίσθηση ότι πας σε νησί. Άλλωστε, τα Νέα Στύρα θυμίζουν νησί και για αυτό είναι τόσο ξεχωριστό μέρος.

Ιδανικός προορισμός για όλες τις εποχές του χρόνου

Νέα Στύρα

Όλες τις εποχές του χρόνου μπορείς να περάσεις ωραία στα Νέα Στύρα, αλλά θεωρώ ότι το καλοκαίρι είναι ιδανικός προορισμός για οικογένεια, γιατί  μπορείς να απολαύσεις τα καταγάλανα νερά, που κολυμπάνε με ασφάλεια και τα παιδιά. Η θάλασσα είναι πάντα λάδι και η παραλία έχει άμμο, οπότε τα παιδιά μπορούν να παίξουν για πολλή ώρα.

Έχεις ακόμα όλα τα μαγαζιά κοντά σου και την επιλογή να κάτσεις σε οργανωμένο beach bar ή στη δική σου ομπρέλα. Οι αποστάσεις είναι πολύ κοντινές… και πίστεψέ με βολεύει πολύ, όταν κυκλοφορείς με παιδιά. Το μόνο που θα σε δυσκολέψει είναι να πείσεις τα παιδιά σου να φύγουν από την παραλία, αλλά το απόγευμα έχει και δεύτερο γύρο.

Πού να κάνω μπάνιο

Εκτός όμως από την παραλία των Νέων Στύρων και οι υπόλοιπες κοντινές παραλίες θα σε αποζημιώσουν και με το παραπάνω. Μπορείς να πας στον Αρία ή στο Δίλησσο και να κάνεις water sports, αν θέλεις. Αξίζει ακόμα να επισκεφτείς το Αλμυρίχι, που έχει πεντακάθαρα νερά με ψιλό βότσαλο και μία μικρή σπηλιά στα δεξιά.

Κολύμπησε στα Μεσοχώρια που ΄βλέπουν΄ Αιγαίο, αλλά και στο Νημποριό και στη Γαλάζια λίμνη και απόλαυσε τον καφέ σου στο beach bar. Αν βέβαια έχεις χρόνο, μπορείς να πας και σε άλλες πιο μακρινές παραλίες της Νότια Εύβοιας.

Πού θα φάω

Νέα Στύρα

Οι περισσότερες ταβέρνες στα Νέα Στύρα έχουν και πολύ καλό, αλλά και οικονομικό φαγητό. Αν θες να φας ψάρι, πρέπει οπωσδήποτε να πας στο Ακρογιάλι, αλλά και στο Λινάρδο. Για κρέας προτίμησε τον Παλυβό, τις Μουριές, αλλά και το Γιώργη στο χωριό Ρεούζι. Μην ξεχάσεις να δοκιμάσεις και τυροπιτάρι. Αν πάλι έχεις όρεξη για πίτσα πήγαινε στη Γαρδένια ή στο Ακτέον και το βράδυ για ποτό στο Sunday ή στο Flamingo. Όπου και να πας είναι σίγουρο ότι θα περάσεις πολύ ωραία.😊

Κάθε στιγμή περισσότερη Ελλάδα

Μπορεί το φετινό καλοκαίρι να είναι ιδιαίτερο και να περάσουμε ίσως διαφορετικά από τα προηγούμενα, όμως οι ομορφιές της χώρας μας είναι εδώ και περιμένουν να τις ανακαλύψουμε και όλοι μας αξίζουμε λίγες καλοκαιρινές στιγμές χαλάρωσης.

Τα Νέα Στύρα προτείνει η Αλεξάνδρα Κ. από την ομάδα Onboarding Customers & Needs της Anytime.