Το σπίτι μας είναι ένα μέρος γεμάτο συναισθήματα. Είναι το καταφύγιό μας, η έκφραση του ίδιου μας του εαυτού. Ο χώρος που μεγαλώνουν τα δικά μας πρόσωπα. Tο μέρος που ξυπνάμε κάθε πρωί, που βουλιάζουμε στον καναπέ μετά από μία κουραστική μέρα στη δουλειά, που μαγειρεύουμε τα αγαπημένα μας φαγητά, που δεχόμαστε τις πιο σφιχτές αγκαλιές. Όλα όσα αγαπάμε βρίσκονται εκεί.

Ειδικά τα τελευταία χρόνια συνδεθήκαμε ακόμα περισσότερο με το σπίτι μας. Το ζήσαμε πιο πολύ, εργαστήκαμε και επενδύσαμε σε αυτό, αγοράζοντας καλύτερες συσκευές ή ανακαινίζοντάς το. Αρκετοί από εμάς μάλιστα συνεχίζουμε να εργαζόμαστε πολλές μέρες της εβδομάδας από εκεί. Στην ουσία το σπίτι μας έχει μετατραπεί σε έναν πολυχώρο καθημερινών δραστηριοτήτων.

Ενώ όμως η σημασία που έχει το σπίτι μας στην καθημερινότητά μας είναι ανεκτίμητη, πολλές φορές διστάζουμε να το προστατεύσουμε με μία ασφάλιση κατοικίας. Ο βασικότερος ίσως λόγος που δεν αποφασίζουμε να ασφαλίσουμε το σπίτι μας είναι γιατί πιστεύουμε ότι τα ασφάλιστρα είναι υψηλά και ένα έξτρα έξοδο στον προϋπολογισμό μας.

Γιατί αξίζει όμως να προστατεύσουμε το σπίτι μας;

  • Στο σπίτι μας έχουμε επενδύσει συναισθηματικά, αλλά και οικονομικά. Τόσο το κτίριο του σπιτιού μας, όσο και το περιεχόμενό του (π.χ. τηλεόραση, συσκευές, ρούχα, laptop κ.α.) είναι σημαντικά περιουσιακά στοιχεία και αξίζει να τα προστατεύουμε.
  • Πολλές φορές πιστεύουμε ότι αν επιλέξουμε να μην ασφαλίσουμε το σπίτι μας, γλιτώνουμε κάποια χρήματα, όμως δεν αντιλαμβανόμαστε ότι σε περίπτωση που μας συμβεί κάποια ζημιά, η ασφάλιση σπιτιού μάς βοηθά να την αποκαταστήσουμε, εξοικονομώντας ένα σημαντικό ποσό που θα δίναμε σε διαφορετική περίπτωση.
  • Η ασφάλιση κατοικίας δεν είναι πολυτέλεια. Για παράδειγμα, μπορούμε να επιλέξουμε να ασφαλίσουμε το περιεχόμενο του σπιτιού μας, δηλαδή τα αγαπημένα μας αντικείμενα, μόνο από €20 τον χρόνο.
  • Τα αποτελέσματα της κλιματικής αλλαγής και τα ακραία καιρικά φαινόμενα εμφανίζονται όλο πιο συχνά και δημιουργούν την ανάγκη για την ασφάλιση του σπιτιού μας.

Τι μας λένε οι αριθμοί;

Η χώρα μας έχει πολύ υψηλό ποσοστό ιδιοκτήτων κατοικιών. 7 στους 10 Έλληνες ζουν σε ιδιόκτητη κύρια κατοικία, ενώ περίπου το 33% διαθέτει και δευτερεύουσα ιδιόκτητη κατοικία.

Το ποσοστό ασφάλισης των κατοικιών είναι αρκετά χαμηλό, περίπου 15%. Οι περισσότερες μάλιστα από αυτές τις κατοικίες είναι ασφαλισμένες εξαιτίας κάποιου στεγαστικού δανείου.

Η Ελλάδα κατέχει την 6η θέση στις πιο σεισμογενείς χώρες του κόσμου. Eπιλέγοντας να προστατεύσουμε το σπίτι μας με κάποιο πρόγραμμα ασφάλισης κατοικίας από την Anytime, μπορούμε να προσθέσουμε και την προαιρετική κάλυψη του σεισμού. Περίπου το 70% των ανθρώπων που επιλέγουν να ασφαλιστούν στην Anytime προσθέτουν στο συμβόλαιό τους και την κάλυψη του σεισμού, για να αποζημιωθούν οι υλικές ζημιές που μπορεί να προκαλέσει ένας σεισμός στο κτίριο ή και στο περιεχόμενο του σπιτιού τους.

Περίπου το 75% όσων επιλέγουν να ασφαλίσουν το σπίτι τους στην Anytime προσθέτουν στο συμβόλαιό τους και την προαιρετική κάλυψη των ζημιών από νερά και διαρροή σωληνώσεων. Έτσι, καλύπτονται ζημιές που μπορεί να προκαλέσει κάποια πλημμύρα, καταιγίδα, θύελλα, χιόνι, χαλάζι ή παγετός, αλλά και ζημιές στις σωληνώσεις ύδρευσης, θέρμανσης, ψύξης και αποχέτευσης ενός σπιτιού.

Οι πιο συχνές ζημιές που συμβαίνουν σε ένα σπίτι είναι από διαρροή σωληνώσεων και ακολουθούν οι ζημιές από καιρικά φαινόμενα και φωτιά.

Αν επιλέξουμε να ασφαλίσουμε στην Anytime το σπίτι μας μέχρι και την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου έχουμε έως 20% έκπτωση, ενώ αν επιλέξουμε να ασφαλίσουμε συνδυαστικά το κτίριο και το περιεχόμενο του σπιτιού μας έχουμε επιπλέον 10% έκπτωση, δηλαδή συνολικά έως 30% έκπτωση

Αξίζει να ανακαλύψεις κι εσύ τα προγράμματα ασφάλισης κατοικίας της Anytime και να προστατεύσεις το μέρος που στεγάζει ό,τι αγαπάς.