Το «Ράλλυ των Θεών», όπως έχει χαρακτηριστεί το Ράλλυ Ακρόπολις επιστρέφει φέτος μετά από 8 ολόκληρα χρόνια. Τα φώτα του παγκόσμιου motorsport πέφτουν και πάλι στην Ελλάδα! Από 9 έως 12 Σεπτεμβρίου οι μεγαλύτεροι κατασκευαστές αυτοκινήτου, κορυφαίοι οδηγοί, τα πιο γνωστά τηλεοπτικά δίκτυα, αλλά και οι φίλοι του Ράλλυ Ακρόπολις ετοιμάζονται να ξαναζήσουν μοναδικές στιγμές, τηρώντας βέβαια πάντα τους υγειονομικούς κανόνες. 

Η εκκίνηση και οι διαδρομές

Η επίσημη εκκίνηση θα γίνει κάτω από τον βράχο της Ακρόπολης το απόγευμα της Πέμπτης 9 Σεπτεμβρίου, οπότε και θα ξεκινήσει η πρώτη διαδρομή. Η ειδική αυτή διαδρομή μήκους 1 χιλιομέτρου θα περνάει μπροστά από τη Βουλή και θα κάνει τον κύκλο της Πλατείας Συντάγματος. 

Την Παρακσευή 10 Σεπτεμβρίου τα αυτοκίνητα θα κατευθυνθούν προς την Κόρινθο για τις ειδικές και βραβευμένες από το κοινό διαδρομές Άγιοι Θεόδωροι και Λουτράκι. Η συνέχεια θα δοθεί στις διαδρομές Θήβα και Ελάτεια, ενώ οι επόμενες 2 μέρες είναι υπόθεση της κεντρικής Ελλάδας (Λαμία) που είναι και το επίκεντρο του αγώνα. Το Ράλλυ Ακρόπολις θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 12/9 με τη διεξαγωγή για πρώτη φορά στην ιστορία του αγώνα της ειδικής διαδρομής Ταρζάν. 

Ράλλυ Ακρόπολις

Πώς ξεκίνησε όμως το διάσημο Ράλλυ Ακρόπολις;

Το 1951 ξεκίνησαν όλα από την ιδέα μίας ομάδας οδηγών που αποφάσισε να διοργανώσει έναν αγώνα στην Αθήνα. Η διαδρομή ξεκινούσε από την πρωτεύουσα και περνούσε από τις μεγαλύτερες πόλεις της χώρας, όπως Τρίπολη, Λάρισα, Θεσσαλονίκη, Σέρρες και Καβάλα.

Ο αγώνας ήταν τόσο πετυχημένος που επαναλήφθηκε την επόμενη χρονιά, ενώ έγινε διεθνής το 1953. Με τον καιρό το Ράλλυ Ακρόπολις γινόταν όλο και πιο δύσκολο, κάτι που άρεσε ιδιαίτερα στους οδηγούς που είχαν να αντιμετωπίσουν απαιτητικές διαδρομές με απότομες στροφές, αλλά και πολλή ζέστη. Τα αυτοκίνητα που παίρνουν μέρος πρέπει να αντέχουν σε πολύ σκληρές συνθήκες και οι οδηγοί να μπορούν να επιβιώσουν σε θερμοκρασίες που φτάνουν τους 50 βαθμούς κελσίου.

Οι ειδικές διαδρομές στα όμορφα μέρη της Ελλάδας

Το Ράλλυ Ακρόπολης έγινε ιδιαίτερα δημοφιλές εξαιτίας των ειδικών διαδρομών που διεξάγονταν στα όμορφα μέρη της Ελλάδας. Πολύ ξεχωριστή είναι η διαδρομή του «Ταρζάν» που πήρε το όνομά της από το ψευδώνυμο του οδηγού Γιώργου Μπούργου, που καταγόταν από τη Φουρνά Ευρυτανίας. Η διαδρομή περνούσε από την καλύβα του και από «Φουρνά» που λεγόταν αρχικά πήρε το όνομα «Ταρζάν».

Ράλλυ Ακρόπολις

Το Ράλλυ Ακρόπολις, ένα από τα ιστορικότερα ράλλυ, επιστρέφει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ (WCR) και φέρνει πάλι τους αγωνιζόμενους αντιμέτωπους με τις σκληρότερες συνθήκες, αλλά και τη μαγεία του αγώνα. Ας μείνουμε συντονισμένοι!😊