Στις 3 Δεκεμβρίου σε όλο τον κόσμο τιμάται η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία με στόχο την κατανόηση και την κινητοποίηση όλων μας για την προώθηση των δικαιωμάτων αξιοπρέπειας και ευημερίας των ανάπηρων ατόμων. Στόχος της συγκεκριμένης μέρας είναι η ένταξη των ατόμων με αναπηρία σε κάθε πτυχή της πολιτικής, κοινωνικής, οικονομικής και πολιτιστικής ζωής.

Αυτό ακριβώς πραγματοποιείται στο ΙΣΟΝ, την πρώτη συμπεριληπτική σχολή Θεάτρου και Χορού. Το ΙΣΟΝ δίνει τη δυνατότητα σε καλλιτέχνες με αναπηρία να ενταχθούν ισότιμα στην εκπαίδευση του Χορού και του Θεάτρου με στόχο την επαγγελματική τους κατάρτιση και εξέλιξη της καλλιτεχνικής τους ταυτότητας.

ΙΣΟΝ

Τι είναι το ΙΣΟΝ

Το ΙΣΟΝ είναι ένα εργαστήρι συμπεριληπτικής εκπαίδευσης και καλλιτεχνικής έκφρασης για το Θέατρο και τον Χορό. Είναι η πρώτη σχολή στην Ελλάδα, που δίνει τη δυνατότητα σε ανάπηρους και μη ανάπηρους καλλιτέχνες, να εκπαιδευτούν και να δημιουργήσουν μαζί.

Ο χώρος του ΙΣΟΝ έχει ανοίξει και λειτουργεί από τον Σεπτέμβριο του 2019, στον Κεραμεικό. Είναι προσβάσιμος για όλους και διαμορφωμένος κατάλληλα για τις ανάγκες των μαθημάτων, των σεμιναρίων, των παρουσιάσεων και των παραστάσεων των ομάδων. Τη συγκεκριμένη περίοδο λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που ζούμε, τα μαθήματα συνεχίζονται online κι έτσι οι καλλιτέχνες του ΙΣΟΝ κρατούν την επαφή τους με όλα αυτά που αγαπάνε.

ΙΣΟΝ

Οι ομάδες

Η ομάδα ΘΕΑΜΑ και η ομάδα ΕΞΙΣ είναι οι ομάδες του ΙΣΟΝ που ένωσαν το δυναμικό τους και δίνουν την ευκαιρία σε καλλιτέχνες με αναπηρία να ενταχθούν ισότιμα στην εκπαίδευση του Χορού και του Θεάτρου.

Το πρόγραμμα σπουδών της σχολής απευθύνεται σε ενήλικες. Πραγματοποιούνται όμως και μαθήματα υποκριτικής και χορού για παιδιά από 7 έως 13 χρόνων.

ΙΣΟΝ

Τα μαθήματα

Οι μαθητές διδάσκονται κλασικό μπαλέτο, σύγχρονο χορό και αυτοσχεδιασμό χορού. Δουλεύουν με το σώμα τους, αποκτούν καλύτερο έλεγχο των κινήσεών τους και αναπτύσσουν καλύτερα τη δημιουργικότητα, την έκφρασή τους και την προσωπική τους καλλιτεχνική ταυτότητα.

Διδάσκονται ακόμη Ιστορία και Δραματολογία Αρχαίου, Ευρωπαϊκού και Νεοελληνικού Θεάτρου, φωνητική και ορθοφωνία, θεωρία της υποκριτικής, αυτοσχεδιασμό και υποκριτική.

Οι στόχοι

Οι δύο αυτές ομάδες έχουν στόχο την εκπαίδευση και κατάρτιση υποψήφιων σπουδαστών. Θέλουν να αναδείξουν την ισότιμη παρουσία και συνδιδασκαλία ανάπηρων και μη ανάπηρων καλλιτεχνών. Να παρουσιάζουν συμπεριληπτικές παραστάσεις Θεάτρου και Χορού στη σκηνή του ΙΣΟΝ, όπως ακριβώς έκαναν μέχρι τώρα, με σκοπό την παρουσίαση της επαγγελματικής δουλειάς των ανάπηρων καλλιτεχνών. Επίσης διοργανώνουν εργαστήρια Θεάτρου και Χορού και σεμινάρια με διάφορα θέματα.

Η Anytime δίπλα στους ανθρώπους του ΙΣΟΝ

Το ΙΣΟΝ είναι μια μεγάλη οικογένεια, η οποία αγκαλιάζει όλους τους ανθρώπους και τους εκπαιδεύει με στόχο να διεκδικήσουν έναν κόσμο καλύτερο και δικαιότερο, έναν κόσμο χωρίς αποκλεισμούς και διακρίσεις. Αυτός είναι και ο λόγος που στηρίζουμε έμπρακτα το ΙΣΟΝ, θέλοντας να αποτελούμε ενεργό κομμάτι της κοινωνίας.

Στην Anytime είμαστε πολύ περήφανοι που είμαστε δίπλα στους ανθρώπους του ΙΣΟΝ, που ονειρεύονται και αγωνίζονται να διαμορφώσουν ένα μέλλον χωρίς αποκλεισμούς, στηρίζοντας ενεργά την προσπάθειά τους και βοηθώντας τους να συνεχίσουν το αξιόλογο έργο τους. Θέλουμε περισσότερα για όλους κάθε στιγμή!