Η ασφάλεια των παιδιών στη διάρκεια ενός ταξιδιού με το αυτοκίνητο είναι το μεγαλύτερο άγχος κάθε γονιού.

Αρκετά παιδιά είναι άτακτα και σε ένα μεγάλο ταξίδι. Μάλιστα κάποιες φορές μπορούν να βάλουν σε κίνδυνο ακόμα και τον ίδιο τον οδηγό πετώντας του κάποιο παιχνίδι ή αποσπώντας του τη προσοχή.

Δείτε μερικά tips για την ασφάλεια των παιδιών στο ταξίδι σας το φετινό καλοκαίρι:

Χρησιμοποιείστε παιδικό κάθισμα

Τα παιδικά καθίσματα είναι υποχρεωτικά από τον νόμο για όλα τα παιδιά έως και 12 ετών. Αυτό σημαίνει πως όλα τα παιδιά κάτω των 12 ετών θα πρέπει να ταξιδεύουν δεμένα σε ειδικό κάθισμα και ποτέ στην αγκαλιά της μητέρας τους. Για να είστε σίγουροι για την ασφάλεια των παιδιών στο αυτοκίνητο, φροντίστε να επιλέξετε ένα πιστοποιημένο παιδικό κάθισμα, το οποίο θα είναι ιδανικό για την ηλικία του παιδιού σας. Είναι σημαντικό το παιδί να νιώθει άνετο σε αυτό, οπότε αφιερώστε χρόνο για την ρύθμιση των ιμάντων του.

Μιλήστε τους για τη ζώνη ασφαλείας

Η ασφάλεια των παιδιών, άνω των 12 ετών, είναι συνώνυμη με τη ζώνη ασφαλείας. Θα πρέπει να έχετε μιλήσει στα παιδιά σας για το πόσο σημαντική είναι, ώστε να εξασφαλίσετε πως δεν θα την αφαιρέσουν κατά τη διάρκεια του ταξιδιού. Μην ξεχνάτε πως η συγκεκριμένη συζήτηση δεν θα αποτελέσει μονάχα προπαρασκευή για την ασφάλεια των παιδιών σας για το συγκεκριμένο ταξίδι, αλλά θα είναι ένα μάθημα ζωής καθώς θα τους καλλιεργήσει την ορθή οδηγική συνείδηση.

Ανοίξτε μέχρι τη μέση τα πίσω παράθυρα

Αρκετά παιδιά έχουν την τάση να βγάζουν τα χέρια τους ή ακόμα και το κεφάλι τους έξω από το παράθυρο κατά τη διάρκεια του ταξιδιού. Όπως καταλαβαίνετε πρόκειται για μία πολύ επικίνδυνη συνήθεια. Για να την αποτρέψετε, ανοίξτε τα πίσω παράθυρα έως τη μέση ώστε να είστε σίγουροι για την ασφάλεια των παιδιών σας.

Αποσπάστε τους την προσοχή

Εάν το παιδί σας είναι ατίθασο ο καλύτερος τρόπος για να κάνετε ευκολότερο και ασφαλέστερο το ταξίδι σας είναι να του αποσπάσετε την προσοχή. Εσείς γνωρίζετε καλύτερα το τι του αρέσει οπότε φροντίστε είτε να μιλάτε μαζί του, είτε να του βάλετε το αγαπημένο του πρόγραμμα σε ένα tablet. Με αυτό τον τρόπο η ασφάλεια των παιδιών είναι δεδομένη για το ταξίδι σας.