Καθώς ο καιρός ανοίγει, το φως της ημέρας και οι ανεβασμένες θερμοκρασίες είναι οι ιδανικοί σύμμαχοι, για να ξεκινήσουμε ανακαίνιση στο σπίτι ή το εξοχικό, που χρειάζονται τακτικές αλλαγές, χωρίς να μας κοστίζουν πάντα ακριβά. Μία από αυτές είναι και το βάψιμό τους. Γιατί αν δεν είναι τώρα η κατάλληλη περίοδος για να βάψεις, πότε είναι;

Ορίστε λοιπόν μερικά tips, για να το κάνεις μόνος σου! 

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις είναι να αποφασίσεις τις αποχρώσεις και τη νέα διάθεση που θες να έχει ο χώρος κι έπειτα να πάρεις μπογιές, για να γίνει το βάψιμο του σπιτιού παιχνιδάκι και να μπορείς πολύ εύκολα να το κάνεις και μόνος σου!

Προμήθεια μπογιάς

Το σωστό βάψιμο γίνεται με δύο περάσματα μπογιάς, ειδικά αν αλλάζεις χρώμα. Η καλή ποιότητα της βαφής φαίνεται από την καλυπτικότητά του, όπου με το πρώτο χέρι θα εξαφανίσει το παλιό χρώμα, ενώ με το δεύτερο θα δώσει λάμψη. Προτίμησε ακρυλικά χρώματα που είναι φιλικά προς το περιβάλλον.

Προετοιμασία και στοκάρισμα

Πριν ξεκινήσεις, φρόντισε να κλείσεις τις τρύπες με στόκο και σπάτουλα μία μέρα πριν, ώστε να έχει στεγνώσει καλά. Μετά πάρε ένα γυαλόχαρτο και τρίψε την επιφάνεια για να γίνει λεία και ομοιόμορφη. Απόφυγε τη σιλικόνη!

Καθάρισμα

βάψιμο σπιτιού

Αφού έχεις μαζέψει τα έπιπλα και έχεις καλύψει τις διάφορες επιφάνειες που δε θες να βαφτούν, κάνε ένα πλύσιμο στον τοίχο, για να αφαιρέσεις όλη τη σκόνη. Αυτή η διαδικασία θα σου προσφέρει το τέλειο αποτέλεσμα στο τέλος.

Κάλυψη γύψινων επιφανειών

βάψιμο σπιτιού

Τοποθέτησε χαρτοταινία στις γύψινες επιφάνειες στο ταβάνι, ώστε ακόμη και αν πάει χρώμα να μη βαφτούν. Θα τις αφαιρέσεις μόλις ολοκληρωθεί το βάψιμο, για να κάνεις τις λεπτομέρειες με ένα λεπτό πινέλο.

Αστάρι

βάψιμο σπιτιού

Πριν πέσει το χρώμα θα χρειαστεί να περάσεις τις επιφάνειες με αστάρι. Είναι αρκετά οικονομικό υλικό, οπότε μην αγχώνεσαι για το κόστος. Πρόκειται για μία «βάση» που διεισδύει στους πόρους, προσφέρει μόνωση κι αδιάβροχη προστασία.

Ανακάτεμα χρώματος

βάψιμο σπιτιού

Οι αποχρώσεις γίνονται από συνδυασμό χρωμάτων σε μηχάνημα. Αν το έχεις αγοράσει κάποιες μέρες πριν, κάνε ένα καλό ανακάτεμα, για να αποκτήσει ξανά ομοιομορφία το υλικό σου.

Δεύτερο χέρι

βάψιμο σπιτιού

Το δεύτερο πέρασμα δε γίνεται την ίδια μέρα. Άφησε το χρώμα σου να στεγνώσει πολύ καλά. Ακόμη καλό θα ήταν να αφήσεις ανοιχτές τις πόρτες και τα παράθυρα για να επιταχύνεις τη διαδικασία.

Αυτό ήταν τελείωσες! Τώρα το μόνο που σου μένει είναι το καθάρισμα, η επανατοποθέτηση των επίπλων και η ασφάλιση της ανακαινισμένης σου κατοικίας στην Anytime! Γιατί μέχρι και 30/6 μπορείς να ασφαλίσεις το σπίτι που ζεις και τα πολύτιμα για σένα αντικείμενα με έκπτωση 10%.