Ένα από τα αρνητικά των διακοπών είναι πως μπορεί να γυρίσεις και να βρεις τα φυτά του σπιτιού σου ξεραμένα.

Φυσικά και αυτό το σενάριο θα πρέπει να φύγει από το μυαλό σου αμέσως, καθώς υπάρχουν αρκετά tips για να κρατήσεις ζωντανά τα φυτά του σπιτιού σου όσο θα λείπεις διακοπές.

Για δες μερικά:

Συσκευές αυτόματου ποτίσματος

Ένας πολύ εύκολος τρόπος για να ποτίζονται τα φυτά του σπιτιού όποτε θα λείπεις από το σπίτι, είναι οι συσκευές αυτόματου ποτίσματος. Θα βρεις πολλούς και διαφορετικούς τύπους στο εμπόριο και σε διαφορετικές τιμές. Είναι ιδανικές για κάθε μέγεθος φυτού. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να τις ρυθμίσεις από την ψηφιακή οθόνη και το πότισμα ξεκινά!

Αυτοποτιζόμενες γλάστρες

Οι αυτοποτιζόμενες γλάστρες είναι μία πολύ έξυπνη λύση ώστε να κρατήσεις ζωντανά τα φυτά του σπιτιού όσο θα λείπεις διακοπές. Αν και υπάρχουν διάφοροι τύποι, όλες έχουν την ίδια αρχή λειτουργίας. Συσσωρεύουν το νερό μέσα τους και το απελευθερώνουν σταδιακά.

Μπάλες ποτίσματος

Εδώ πάμε σε μία πολύ οικονομική λύση για μικρές γλάστρες. Πρόκειται για πλαστικές μπάλες που της γεμίζεις με νερό και αναλαμβάνουν να κρατήσουν ενδυατωμένα τα φυτά του σπιτιού σου όσο εσύ χαλαρώνεις. Καλό θα ήταν να μην τις χρησιμοποιήσεις σε μεγάλες και βαθιές γλάστρες γιατί έχουν σχετικά μικρή χωρητικότητα.

Gel ποτίσματος

Εδώ πάμε σε κάτι πιο τεχνολογικό. Στο εμπόριο υπάρχουν ειδικά gel που λειτουργούν ως αποταμιευτήρες νερού που διαρκούν μία ολόκληρη σεζόν. Πρόκειται για ένα ειδικό υλικό το οποίο συλλέγει νερό από τα ποτίσματα και το απελευθερώνει σταδιακά όταν η γλάστρα σταματήσει να ποτίζεται. Μπορεί να διαρκέσει αρκετό καιρό και προσφέρει μεγάλη αυτονομία.

Φυτά στη μπανιέρα

Μία λύση που δεν κοστίζει καθόλου είναι να βάλεις τα φυτά του σπιτιού σου στη μπανιέρα. Φρόντισε να υπάρχει λίγο νερό μέσα και τα φυτά να είναι σε γλάστρες με τρύπες. Με αυτό τον τρόπο το νερό θα κυκλοφορεί μέσα στη γλάστρα συνεχόμενα χωρίς να χάνεται και τα φυτά σου θα αυτοποτίζονται χωρίς να χαλάσουν.

Θερμοκήπιο με πλαστική σακούλα

Απλά τοποθέτησε πάνω από τα φυτά του σπιτιού σου μία πλαστική σακούλα αφού τα έχεις ποτίσει. Προσπάθησε να μην έρθει σε επαφή με το φυτό ώστε να μην δημιουργήσει κάποιο πρόβλημα. Με αυτό τον τρόπο δημιουργείς ένα τεχνητό θερμοκήπιο που ανακυκλώνει συνεχόμενα το νερό μέσα στην γλάστρα.