Όλοι έχουμε βιώσει τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής. Σκληροί χειμώνες, υπερβολικά καυτά καλοκαίρια και πολλά ακραία καιρικά φαινόμενα. Έφτασε όμως η ώρα να αλλάξουμε συνήθειες για το καλό του πλανήτη, ξεκινώντας πρώτα από το σπίτι μας.

Παρακάτω έχουμε συγκεντρώσει όλα όσα μπορείς να κάνεις εύκολα και γρήγορα, για να γίνει το σπίτι σου πιο e-co fiendly:

eco-friendly

1. Χρησιμοποίησε λάμπες LED

Κρατούν 25 περισσότερες φορές από τις λάμπες βολφραμίου, ενώ ταυτόχρονα μειώνουν έως και 75% την κατανάλωση ενέργειας, προσφέροντας δυνατότερο φωτισμό.

2. Απόφυγε το εμφιαλωμένο νερό

Το ήξερες πως το 80% των πλαστικών μπουκαλιών δεν καταλήγει στην ανακύκλωση; Πρόλαβε την παραγωγή αποβλήτων, επιλέγοντας γυάλινα μπουκάλια χρήσης!

3. Κάνε ανακύκλωση και κομποστοποίηση

Κάνε διαλογή στα σκουπίδια του νοικοκυριού σου. Ανακύκλωσε τις συσκευασίες, ενώ αν έχεις φυτά μπορείς να δημιουργήσεις το δικό σου λίπασμα από τα λαχανικά και τα φρούτα μέσω της κομποστοποίησης!

eco-friendly

4. Μείωσε το κρέας

Η μείωση κρέατος σώζει χνουδωτές ζωές, μειώνει το αποτύπωμα άνθρακα και σου προσφέρει μία πιο υγιεινή δίαιτα. Κάνε λοιπόν «πράσινο» το ψυγείο σου!

5. Επαναχρησιμοποίησε τα παλιά ρούχα

Αντί να χρησιμοποιείς συνεχώς χαρτί, δοκίμασε να καθαρίσεις με πανιά φτιαγμένα από τα παλιά t-shirts σου!

6. Αγόρασε eco-friendly προϊόντα

Χαρτί και απορρυπαντικά φιλικά προς το περιβάλλον και προϊόντα με λιγότερες συσκευασίες είναι το κλειδί για έναν καθαρό πλανήτη.

eco-friendly

7. Εγκατάστησε έναν έξυπνο θερμοστάτη

Με αυτό τον τρόπο πετυχαίνεις την ιδανική θερμοκρασία στον χώρο σου και μειώνεις τις ενεργειακές απαιτήσεις.

8. Πλύνε τα ρούχα σου σε κρύο νερό

Μειώνεις το κόστος της κάθε πλύσης, ενώ έχεις το ίδιο καθαρά και μοσχομυριστά ρούχα!

9. Μη γεμίζεις την μπανιέρα

Προτίμησε ένα γρήγορο ντους γεμάτο ενέργεια, αντί ενός πολύωρου αφρόλουτρου.

10. Προτίμησε ενεργειακές συσκευές

Εάν χάλασε κάτι ή πρόκειται να αγοράσεις νέες λευκές συσκευές, προτίμησε αυτές με τη χαμηλότερη κατανάλωση. Και τώρα που έχεις γίνει λίγο πιο ecofriendly, το μόνο που μένει είναι να κάνεις μία ασφάλεια κατοικίας από την Anytime ώστε να είσαι σίγουρος πως το κτίριο, αλλά και το περιεχόμενό του σπιτιού σου είναι ασφαλή ό,τι κι αν συμβεί. Προστατεύουμε και τον πλανήτη και τον «μικρόκοσμό» μας, γιατί είναι αυτά που αγαπάμε περισσότερο, όπως όλοι μας άλλωστε!