Δουλεύεις από το σπίτι και νιώθεις πώς μερικές φορές αποσπάσαι; Όλα όσα μπορείς να κάνεις για να οργανώνεις σωστά την εργασία σου για μέγιστη παραγωγικότητα!

Το work from home είναι μέρος της ζωής πολλών εργαζομένων σήμερα. Παρέχει πλήθος πλεονεκτημάτων με κυριότερο, τον χρόνο που κερδίζουμε από τις καθημερινές μετακινήσεις που δεν κάνουμε. Δυστυχώς όμως, πολύ συχνά πέφτουμε στην παγίδα να διακόψουμε τη δουλειά μας για κάτι άλλο και τελικά να δουλεύουμε περισσότερο.

Ορίστε μερικά χρήσιμα tips για να είμαστε πιο συγκεντρωμένοι όταν δουλεύουμε από το σπίτι:

Ξεκινάμε από το πρωί

Η εξέλιξη μας έχει χαρίσει ένα φυσικό boost τα πρωινά. Το 9-5 και το 10-6 είναι τα ιδανικά διαστήματα για εργασία. Τα αξιοποιούμε για να πετύχουμε μια υγιή ρουτίνα εργασίας, η οποία θα μας προσφέρει ενέργεια όλη την ημέρα.

Προετοιμάστε τις δουλειές του σπιτιού

Το μεγαλύτερο λάθος του work from home είναι να σταματάμε για να κάνουμε κάποια άλλη οικιακή εργασία. Με αυτό τον τρόπο χάνουμε την αίσθηση του χρόνου και πάντα καταλήγουμε να νιώθουμε πως δουλεύουμε πολύ περισσότερο. Προετοιμάστε ό,τι είναι αναγκαίο να γίνει στο σπίτι και συνεχίστε το, αφού τελειώσετε με τη δουλειά.

Θέστε πρόγραμμα

Η οργάνωση της ημέρας και η τήρηση ενός προγράμματος μπορεί να μας εξασφαλίσει τέλεια ισορροπία, αλλά και χαρά. Υπολογίστε πόσο χρόνο χρειάζεστε για το κάθε task και δημιουργήστε μία λίστα. Θα δείτε μία θετική επίδραση στην ψυχολογία σας κάθε φορά που θα σβήνετε κάτι από την λίστα επειδή το ολοκληρώσατε. Αυτό οφείλεται στη σεροτονίνη που παράγεται από τον εγκέφαλο ως επιβράβευση!

Δημιουργήστε ένα home office

Η απομόνωση σε έναν χώρο μας βοηθά να συγκεντρωνόμαστε. Επιλέξτε το πιο άνετο και ήσυχο δωμάτιο του σπιτιού και αποφασίστε να δουλεύετε αποκλειστικά εκεί.

Λύσεις ηχομόνωσης

Εάν σας ενοχλεί η φασαρία, τότε υπάρχουν δύο λύσεις. Η πρώτη είναι να χρησιμοποιήσετε ακουστικά με τεχνολογία noise cancelling. Η δεύτερη να τοποθετήσετε υλικά, όπως τα χαλιά, τα οποία μειώνουν την ηχορύπανση.

Μην ξεχνάτε την σωματική δραστηριότητα

Στο διάλειμμά σας μην μπείτε στα social media. Βγείτε μία σύντομη βόλτα, ώστε το σώμα σας να ξεπιαστεί και να καθαρίσει το μυαλό σας ή απλά γυμναστείτε!

Φυσικά, δουλεύοντας από ένα σπίτι το οποίο έχει ασφάλεια κατοικίας και περιεχομένου από την Anytime, εξασφαλίζουμε το αίσθημα της προστασίας και νιώθουμε πιο ξέγνοιαστοι!