Είστε έτοιμοι να ενισχύσετε το αδύναμο Wi-Fi στο χώρο σας; Μερικές πρακτικές συμβουλές που θα προσφέρουν μία άψογη ψηφιακή εμπειρία σε όλη την οικογένεια!

Σε πολλά σπίτια είναι συχνό φαινόμενο το Wi-Fi να κολλάει και να δίνει εξαιρετικά χαμηλή ταχύτητα στους χρήστες. Αυτό δημιουργεί πρόβλημα όχι μόνο στο κομμάτι της εργασίας, αλλά και της χαλάρωσης, καθώς πολλές συσκευές μας είναι πλέον smart και συνδέονται ασύρματα απευθείας με το router.

Μερικές λύσεις για να αυξήσετε την ισχύ του Wi-Fi και να έχετε γρηγορότερο ασύρματο Internet:

Αλλάξτε θέση στο router

Αν το έχετε στο πάτωμα ή κάπου κρυμμένο καιρός να το μετακινήσετε. Επιλέξτε ένα υπερυψωμένο σημείο όπως η κορυφή των ντουλαπιών, τα ράφια ή μία βιβλιοθήκη. Φροντίστε αυτό να βρίσκεται σε κεντρικό σημείο.

Αφαιρέστε τα εμπόδια

Το router μας θα πρέπει να εκπέμπει ανενόχλητο ώστε η ποιότητα του Wi-Fi να είναι υψηλή. Αυτό σημαίνει πως δεν θα πρέπει να υπάρχουν κοντά του αντικείμενα, ειδικά μεταλλικά τα οποία μπλοκάρουν το σήμα.

Αποφύγετε τις παρεμβολές

Φροντίστε να τοποθετήσετε άλλες ασύρματες συσκευές μακριά, ώστε να μην δημιουργούνται παρεμβολές. Τέτοιες μπορεί να είναι τα ασύρματα τηλέφωνα, οι συσκευές ενδοσυνεννόησης και τα baby monitors.

Φτιάξτε τις κεραίες

Κάποια μοντέλα router έχουν κεραίες. Αν υπάρχει μία μετακινήστε τη στο σημείο που θέλετε καλύτερο σήμα. Αν υπάρχουν δύο ή και περισσότερες φροντίστε να στοχεύουν σε διαφορετικά σημεία στα οποία θέλετε να φτάνει το σήμα του Wi-Fi.

Χρησιμοποιήστε τις σωστές επεκτάσεις

Ανάλογα τον χώρο, μπορεί να χρειαστεί να τοποθετηθούν powerline adapters, repeaters ή extenders. Και οι τρεις επιλογές θα πρέπει να φέρουν στη συσκευασία τους την ένδειξη της ευρωπαϊκής πιστοποίησης «CE».

Αλλάξτε κανάλι εκπομπής

Μπείτε στη σελίδα του router ή επικοινωνήστε με τον πάροχο σας, ώστε να ρυθμίσει ο ίδιος το router σε περίπτωση που δεν υπάρχει η σχετική αυτοματοποίηση στο μοντέλο σας. Με αυτό τον τρόπο θα διαπιστώσετε ενδεχομένως σημαντική αλλαγή.

Ορίστε νέο password

Υπάρχει το ενδεχόμενο όλα να λειτουργούν πολύ καλά, αλλά κάποιος να σας «κλέβει» Internet και να αποδυναμώνεται το σήμα. Η αλλαγή του password θα αποσυνδέσει τον γείτονά σας από τη συσκευή και θα αυξήσει άμεσα την πραγματική ταχύτητα που λαμβάνετε.

Επανεκκινήστε το router

Τέλος, ένα restart μπορεί να φέρει τη λύση από το πουθενά. Η μειωμένη ισχύ μπορεί να οφειλόταν σε κάποιο φίλτρο που είχε κολλήσει.

Το σπίτι σας πέρα από δυνατό Wi-Fi, χρειάζεται και την εξίσου δυνατή ασφάλεια κατοικίας και περιεχομένου της Anytime που παρέχει υψηλή προστασία σε προνομιακές τιμές και άμεσες αποζημιώσεις!