Ο Σεπτέμβριος είναι ο μήνας των αλλαγών και των μετακομίσεων.

Πολλοί φοιτητές φροντίζουν ήδη από τις τελευταίες μέρες του καλοκαιριού να ξεκινούν τη μετακόμισή τους. Επιπλέον αρκετοί που αλλάζουν σπίτι εκμεταλλεύονται τις τελευταίες μέρες της άδειάς τους, ώστε να ολοκληρώσουν τη μετακόμισή τους.

Δες μερικά tips, για να κάνεις ευκολότερη και φυσικά οικονομικότερη τη δική σου!

Κάνε πρώτα τα βαψίματα

μετακόμιση

Εάν έχεις σκοπό να κάνεις βάψιμο στο νέο σου σπίτι, τότε φρόντισε να το ξεκινήσεις όσο είναι άδειο. Ο λόγος είναι απλός, ένα άδειο σπίτι βάφεται πολύ πιο εύκολα και χρειάζεται πολύ λιγότερη δουλειά. Σκέψου πως αν έχεις ολοκληρώσει τη μετακόμιση κι έχεις στήσει τα έπιπλα θα πρέπει να τα μετακινήσεις ξανά. Οπότε το βάψιμο πρέπει να είναι το πρώτο σου βήμα.

Καθάρισε το σπίτι

μετακόμιση

Είναι σημαντικό πριν βάλεις τα έπιπλα να καθαρίσεις το σπίτι. Επιβάλλεται σε αυτή τη «γενική» να καθαρίσεις και τις διάφορες επιφάνειες από χρώματα σε περίπτωση που είχε προηγηθεί ένα βάψιμο. Θα δεις πόσο πιο εύκολο θα είναι το επόμενο καθάρισμα, όταν μπουν τα έπιπλα.

Ζήτα βοήθεια

μετακόμιση

Καλό θα ήταν να κάνεις τη μετακόμιση με παρέα. Ζήτα βοήθεια από φίλους και συγγενείς που θα μπορούσαν να σε βοηθήσουν. Φρόντισε να έχεις εξασφαλίσει τον απαραίτητο χρόνο, για να γίνουν όλα σωστά και χωρίς άγχος. Το ιδανικότερο είναι το Σαββατοκύριακο όπου υπάρχει διαθεσιμότητα.

Κάνε εκτίμηση του κόστους

μετακομίση

Ένα συχνό λάθος στις μετακομίσεις είναι ο τρόπος μεταφοράς των αντικειμένων. Βρες μία αξιόλογη μεταφορική εταιρία ή φρόντισε να δανειστείς το van κάποιου φίλου ή συγγενή, για να μειωθεί έτσι το κόστος. Επιπλέον αν μετακομίζεις σε άλλη πόλη λόγω σπουδών για παράδειγμα, δες αν σε συμφέρει να πάρεις φορτηγό για τα πράγματά σου ή μπορείς να βρεις ένα επιπλωμένο σπίτι.

Πάρε τα πράγματα των πρώτων ημερών

μετακόμιση

Εάν μπεις στο σπίτι και αποφασίσεις πως σταδιακά θα φτιάχνεις τον χώρο σου, θα πρέπει να έχεις οργανώσει τις κούτες των πρώτων ημερών. Αυτό σημαίνει πως θα είναι τα πρώτα πράγματα που θα μεταφέρεις κατά τη μετακόμιση και θα είναι έτσι στις κούτες, ώστε να μη χρειάζονται ψάξιμο.

Ενημέρωσε

Στην περίπτωση που έχεις κανονίσει φορτηγό και γερανό για τη μετακόμιση, θα πρέπει να έχεις ενημερώσει τους μελλοντικούς γείτονες. Χρειάζεται να το κάνεις μερικές μέρες πριν, ώστε να μην αντιμετωπίσεις προβλήματα.

Κι όταν ολοκληρώσεις τη μετακόμιση και περάσει η κούραση των πρώτων ημερών θα αισθάνεσαι σιγά σιγά οικεία στο νέο σου χώρο. Θα αρχίσεις να νιώθεις το σπίτι σου πιο δικό σου. Για αυτό και θα θέλεις να το προστατεύεις με τον καλύτερο, αλλά ταυτόχρονα και οικονομικότερο τρόπο. Με τα νέα προγράμματα ασφάλισης κατοικίας και περιεχομένου της Anytime χαρίζεις στο σπίτι σου την ασφάλεια που του αξίζει!