Εάν θέλετε δροσερό σπίτι, χωρίς την κατάχρηση του κλιματιστικού, θα πρέπει να γνωρίζετε πως υπάρχουν πολλοί τρόποι!

Ο κλιματισμός έχει συνδεθεί με το δροσερό σπίτι, όμως θα πρέπει να χρησιμοποιείται με μέτρο για λόγους υγείας, αλλά και οικονομίας ενέργειας.

Δείτε τα παρακάτω tips που θα σας εξασφαλίσουν ένα δροσερό σπίτι με φυσικό τρόπο:

Δημιουργήστε σκιά

Κατά τη διάρκεια της ημέρας μπορείτε να μειώσετε τη θερμοκρασία στο εσωτερικό του σπιτιού μπλοκάροντας απλά τον ήλιο. Κλείστε τις κουρτίνες και τις περσίδες και ανοίξτε τις πόρτες. Με αυτό τον τρόπο μπλοκάρετε το φως, όμως εξασφαλίζετe ένα δροσερό σπίτι με απόλυτα φυσικό τρόπο.

Ανεβάστε τις τέντες

Οι τέντες δημιουργούν σκιά, αλλά μπλοκάρουν τον αέρα. Έτσι τις απογευματινές ώρες είναι ιδανικό το ανέβασμα των τεντών, ώστε ο αέρας να μπορεί να εισέρχεται στο εσωτερικό του σπιτιού. Έτσι έχουμε ένα δροσερό σπίτι, τα απογεύματα, και την απαραίτητη σκιά τα καυτά μεσημέρια.

Βάλτε φυτά

Για να έχετε ένα δροσερό σπίτι και τα μεσημέρια, μπορείτε να βάλετε φυτά στο σημείο που πέφτει ο ήλιος. Τα ιδανικά φυτά γι’ αυτή τη δουλειά είναι δέντρα ή φοίνικες που είναι αρκετά ανθεκτικοί και έχουν μεγάλα φύλλα. Έτσι όχι μόνο απολαμβάνετε τη σκιά και έχετε ένα δροσερότερο σπίτι, αλλά δημιουργείτε και την προσωπική σας όαση.

Αποφύγετε το μαγείρεμα με φούρνο

Ο φούρνος ζεσταίνει τον χώρο. Για να κρατήσετε δροσερό το σπίτι σας, είτε μαγειρέψτε πριν την κορύφωση της θερμοκρασίας του μεσημεριού, είτε προτιμήστε κάποια άλλη επιλογή γεύματος, όπως μία σαλάτα.

Αντικαταστήστε τις λάμπες πυράκτωσης

Οι λάμπες πυράκτωσης, πέρα του ότι έχουν μεγάλη κατανάλωση ενέργειας, παράγουν και θερμοκρασία. Ένα θέλετε ένα δροσερότερο σπίτι, τότε προτιμήστε να τις αντικαταστήσετε με λάμπες τεχνολογίας LED που είναι οικονομικότερες και δεν δημιουργούν θερμικά φαινόμενα.

Επενδύστε σε ανεμιστήρα οροφής

Οι ανεμιστήρες οροφής νέας τεχνολογίας, σας παρέχουν τη δυνατότητα να ρυθμίσετε την φορά κίνησης. Έτσι το καλοκαίρι θα πρέπει να τους ενεργοποιείτε στην αριστερόστροφη λειτουργία ώστε να στέλνουν τον παγωμένο αέρα προς τα κάτω και να έχετε ένα δροσερό σπίτι.

Συνετή χρήση κλιματισμού

Το κλιματιστικό, μερικές φορές είναι αναγκαίο. Θα πρέπει να είναι αρχικά συντηρημένο και με καθαρισμένα φίλτρα πριν ενεργοποιηθεί. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε τα μεσημέρια που επικρατεί άπνοια, αλλά για λίγη ώρα. Συνδυάστε το με κλειστές κουρτίνες, ώστε να διατηρείται περισσότερο η ψύξη στον χώρο σας.

Και μη ξεχνάτε ότι το σπίτι σας μπορεί να είναι πάντα ασφαλές με ένα από τα προγράμματα ασφάλισης κατοικίας και περιεχομένου κατοικίας, της Anytime.