Μπορεί να έχει συμβεί και σε σένα, στους περισσότερους τουλάχιστον οδηγούς κάποιες φορές έχει συμβεί.

Εκεί που οδηγείς, ανάβει στο καντράν το λαμπάκι που δείχνει ότι τα καύσιμά σου τελειώνουν. Κι αρχίζεις να ανασκουμπώνεσαι! Στην αρχή σκέφτεσαι ότι έχεις ακόμα χρόνο και χιλιόμετρα. Η αλήθεια είναι ότι όντως έχεις κάποιο περιθώριο, αρκεί βέβαια να μην καθυστερήσεις την επίσκεψή σου στο πρατήριο καυσίμων. Αυτός είναι άλλωστε και ο λόγος που ανάβει το συγκεκριμένο λαμπάκι, η προειδοποίησή σου.

Όταν το λαμπάκι των καυσίμων γίνεται κόκκινο

λαμπάκι των καυσίμων

Υπάρχουν όμως και κάποιοι λίγο πιο τολμηροί, που αφήνουν το λαμπάκι των καυσίμων να γίνει κόκκινο και στη θέση των χιλιομέτρων στο καντράν να εμφανιστούν παύλες… Κι εκεί είναι που τα πράγματα δυσκολεύουν λίγο! Κι αρχίζεις να οδηγείς πιο οικονομικά και να ψάχνεις το πρώτο πρατήριο που θα βρεθεί μπροστά σου.

Στην πραγματικότητα έχεις κάποιο περιθώριο και τότε. Λίγα δηλαδή χιλιόμετρα ακόμα, ανάλογα και με τον τύπο του οχήματός σου. Είναι βέβαια προτιμότερο, να μην οδηγείς συχνά με αναμμένο το λαμπάκι των καυσίμων. Γιατί μπορεί να δημιουργηθεί κάποια πιθανή βλάβη στο σύστημα τροφοδοσίας του αυτοκινήτου σου και συγκεκριμένα στην αντλία καυσίμου.

Το καύσιμο προσφέρει ψύξη στην αντλία. Αν λοιπόν οδηγείς συχνά με το λαμπάκι των καυσίμων αναμμένο, η στάθμη κατεβαίνει και η αντλία μένει ακάλυπτη και χωρίς την κατάλληλη ψύξη. Κάτι που ενδέχεται μακροπρόθεσμα να της δημιουργήσει βλάβη.

Χρήσιμα tips για οικονομικότερη οδήγηση

λαμπάκι της βενζίνης

Αν θέλεις λοιπόν να οδηγείς πιο οικονομικά και να μην ανάβει συχνά το λαμπάκι των καυσίμων στο αυτοκίνητό σου, ακολούθησε τις παρακάτω απλές πρακτικές:

  • Απόφυγε το υπερβολικό βάρος στο αυτοκίνητό σου, γιατί μειώνεται η απόδοση του καυσίμου. Έτσι, αφαίρεσε κάθε τι που δε χρησιμοποιείς, όπως σχάρες οροφής, εργαλειοθήκες κι άλλα άχρηστα πράγματα.
  • Φρόντιζε να ελέγχεις συχνά την πίεση των ελαστικών σου. Αν τα ελαστικά σου είναι φουσκωμένα λιγότερο από όσο προβλέπει ο κατασκευαστής, αυξάνονται οι τριβές του πέλματος στην άσφαλτο κι έτσι αυξάνεται και η κατανάλωση καυσίμου.
  • Οδήγησε ήρεμα. Προσπάθησε να μη φρενάρεις ή επιταχύνεις απότομα, γιατί καταναλώνεται έτσι περισσότερο καύσιμο.
  • Απόφυγε τις ώρες αιχμής κι επίλεξε την καλύτερη διαδρομή. Έλεγξε την κίνηση, πριν από κάθε διαδρομή σου και όσο είναι δυνατόν απόφυγέ την.
  • Χρησιμοποίησε το cruise control στα ταξίδια σου, που σου εξασφαλίζει οικονομικότερη οδήγηση. Κυκλοφορείς έτσι με συγκεκριμένη ταχύτητα, χωρίς να πατάς άσκοπα γκάζι.

Κάθε στιγμή κερδισμένος και στις μετακινήσεις σου

Ποιο είναι λοιπόν το πρώτο πράγμα που μπορείς να κάνεις, αν ανάψει το λαμπάκι που αφορά τη στάθμη των καυσίμων στο αυτοκίνητό σου; Η απάντηση είναι μία! Να επισκεφτείς το πρώτο πρατήριο της Shell που θα βρεις κοντά σου. Και φυσικά να κάνεις την ασφάλειά σου στην Anytime, για να βγαίνεις κερδισμένος και στις μετακινήσεις σου. Γιατί στην Anytime μπορείς να επιλέξεις τις καλύψεις που εσύ θέλεις, αλλά και να κερδίσεις μία GiftCard Shell αξίας έως €20 και διπλασιασμό των πόντων στη Shell Smart Club κάρτα σου, δηλώντας τον αριθμό της στο πεδίο «Κωδικός προσφοράς».

Και μην ξεχνάς να μπεις στο Anytime club για να έχεις πρόσβαση σε όλες τις προσφορές της Shell, που διαρκώς ανανεώνονται.