Οι σημερινές συνθήκες επιβάλλουν να είμαστε λίγο προσεκτικοί με την ενοικίαση της κατοικίας μας, καθώς δεν είναι λίγοι οι ιδιοκτήτες που αντιμετωπίζουν προβλήματα με απλήρωτες οφειλές, λογαριασμούς και ενοίκια. Και ενώ ο ιδιοκτήτης θα έπρεπε να εξασφαλίζει ένα επιπλέον εισόδημα και να έχει κέρδος από την ενοικίαση της κατοικίας, τελικά πληρώνει τα «σπασμένα» των προηγούμενων ενοικιαστών.

Είναι λοιπόν χρήσιμο πριν ενοικιάσετε την κατοικία σας σε κάποιον, να ακολουθήσετε κάποιους γενικούς «κανόνες», που όπως φαίνεται μόνο υπέρ σας θα λειτουργήσουν.

  • Πάρτε προκαταβολή ενοικίου ή εγγύηση, αφού πρώτα έχετε υπογράψει το μισθωτήριο συμφωνητικό.
  • Παραχωρήστε το δικαίωμα εγκατάστασης στον ενοικιαστή, αφού έχετε ολοκληρώσει τη διαδικασία του μισθωτηρίου συμφωνητικού.
  • Αναγράψτε στο μισθωτήριο συμφωνητικό όλα τα στοιχεία του ατόμου που πρόκειται να ενοικιάσει το σπίτι και το ΑΦΜ, καθώς και τα άτομα που πρόκειται να μείνουν μαζί με τον ενοικιαστή.
  • Σε περίπτωση που ο ενοικιαστής είναι υπήκοος άλλης χώρας, τότε στο μισθωτήριο συμφωνητικό χρειάζεται ο αριθμός της άδειας παραμονής του στη χώρα μας.
  • Μεταβιβάστε τη σύνδεση ρεύματος και τηλεφώνου στο όνομα του μισθωτή.
  • Προσδιορίστε τη χρήση της κατοικίας, αν δηλαδή πρόκειται να χρησιμοποιηθεί για κατοικία ή επαγγελματικό χώρο.

Το βασικότερο όμως όλων: Ασφαλίστε την κατοικία σας από την πρώτη κιόλας μέρα ενοικίασης και εξασφαλίστε με τον τρόπο αυτό κάλυψη για ζημιές που είναι πιθανό να προκληθούν.

Στην Anytime ασφαλίζετε την κατοικία σας και γλιτώνετε έως και €100 λιγότερο το χρόνο, νιώθοντας παράλληλα ασφαλείς με την εγγύηση της INTERAMERICAN.