Μπορεί το ποσοστό των ανασφάλιστων οχημάτων σε σχέση με την περσινή περίοδο να μειώθηκε, ωστόσο δεν παύει να είναι αρκετά υψηλό και να δημιουργεί προβλήματα σε όλους τους οδηγούς.

Η μετακίνηση στο δρόμο αποτελεί έναν καθημερινό άθλο, το πιο βασικό όμως είναι ότι ερχόμαστε αντιμέτωποι με τον κίνδυνο των ανασφάλιστων οχημάτων. Σίγουρα λοιπόν έχουμε ακούσει όλοι μας για κάποιο ατύχημα με ανασφάλιστο όχημα, στο οποίο ενεπλάκη κάποιος φίλος μας, γνωστός ή ακόμα και εμείς οι ίδιοι.

Ας δούμε όμως τις γίνεται σε περίπτωση ατυχήματος με κάποιο ανασφάλιστο όχημα:

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να  καλέσετε αμέσως την Τροχαία, για  την καταγραφή του συμβάντος, των στοιχείων του ανασφάλιστου οχήματος και του οδηγού.

Θυμηθείτε! Είναι απαραίτητο τα οχήματα που έχουν εμπλακεί στο ατύχημα να παραμείνουν στη θέση τους, ώστε η καταγραφεί του συμβάντος να γίνει σωστά.

Αν είστε ασφαλισμένος στην Anytime, τότε καλέστε επιπλέον τη Γραμμή Οδικής Βοήθειας 1158, ώστε να έρθουν επιτόπου οι άνθρωποι της INTERAMERICAN για την καταγραφή του περιστατικού και τη φωτογράφιση των εμπλεκόμενων οχημάτων.

Η Anytime συμπεριλαμβάνει σε όλα τα προγράμματα ασφάλισης αυτοκινήτου την κάλυψη υλικών ζημιών από ανασφάλιστο όχημα, οπότε θα καλύψει η ίδια το κόστος για την επισκευή, εφόσον δεν είστε υπαίτιος για το περιστατικό.