Ο Σεπτέμβρης αποτελεί παραδοσιακά έναν μήνα αλλαγών και νέων αρχών. Μέσα σε αυτόν δεν είναι λίγοι οι φοιτητές και οι γονείς που αναζητούν ένα νέο σπίτι λίγο πριν το άνοιγμα των πανεπιστημίων. Μπορεί η όλη διαδικασία για την ενοικίαση σπιτιού να γίνει γρήγορα, εύκολα και οικονομικά;

Τι πρέπει λοιπόν να προσέξουμε, για να κάνουμε την κατάλληλη επιλογή στην ενοικίαση σπιτιού;

Καλή επικοινωνία με τον σπιτονοικοκύρη

Το σημαντικότερο απ’ όλα είναι να βρεις έναν ιδιοκτήτη που μπορείς να συνεννοηθείς. Ένα τέτοιο άτομο από την πρώτη κιόλας φορά που θα μιλήσετε θα σου ξεκαθαρίσει τις λεπτομέρειες για το συμβόλαιο, καθώς και αν είναι διατεθειμένο να διατηρήσει την τιμή σταθερή.

Κοινόχρηστα

Πολλοί ιδιοκτήτες αποφεύγουν να κάνουν αναφορά στο θέμα των κοινοχρήστων, αλλά και το ύψος τους. Εσύ ως ενοικιαστής θα πρέπει να γνωρίζεις εάν ο ιδιοκτήτης σου προσφέρει ένα συμβόλαιο στο οποίο καλύπτει ο ίδιος τα κοινόχρηστα ή όχι και φυσικά το πόσο θα σε επιβαρύνουν. Κάποια σπίτια έχουν αρκετά ακριβά κοινόχρηστα, οπότε φρόντισε να μην την πατήσεις και έχεις θέμα με το budget σου αργότερα!

Απόφυγε την υγρασία

Κάποια σπίτια έχουν πρόβλημα με την υγρασία. Αυτό σημαίνει δυσοσμία, μούχλα στους τοίχους και αρκετά παγωμένο περιβάλλον. Τα σπίτια με αυτό το πρόβλημα είναι συνήθως όσα βρίσκονται κοντά στη θάλασσα, τα υπόγεια και τα ισόγεια τα οποία δεν τα βλέπει ο ήλιος. Να θυμάσαι πως ένας καλός αφυγραντήρας δε λύνει το πρόβλημα, αλλά βελτιώνει σημαντικά την κατάσταση, οπότε κοίτα και εναλλακτικές.

Κομβικό σημείο

Για έναν φοιτητή ή εργαζόμενο το βασικότερο είναι η γρήγορη και εύκολη μετακίνηση, ώστε να κερδίζει χρόνο. Έτσι τα πιο περιζήτητα σπίτια είναι αυτά που βρίσκονται κοντά σε δημόσιες συγκοινωνίες και σε σχετικά ήσυχες γειτονιές και όχι πάνω στις λεωφόρους. Μελέτησε λίγο τον αστικό σχεδιασμό και κοίτα για οδούς που έχουν το παραπάνω προφίλ.

Μόλις υπογράψεις το συμβόλαιο και μπεις μέσα στο καινούριο σου σπίτι, μην ξεχάσεις να κάνεις και μία ασφάλεια περιεχομένου από την Anytime. Με αυτό τον τρόπο θα είσαι σίγουρος πως τα αντικείμενα και οι ηλεκτρικές συσκευές σου είναι προστατευμένα από κλοπή, πλημμύρα, φωτιά και πολλά άλλα!