Πριν κάποια χρόνια είδαμε να μπαίνει στη ζωή μας ξαφνικά το ηλεκτρικό πατίνι. Η πρώτη γνωριμία ήταν ως ενοικιαζόμενο μέσο μεταφοράς, όμως λόγω ενός αρρύθμιστου νομοθετικού πλαισίου σύντομα σταμάτησαν οι συγκεκριμένες υπηρεσίες.

Πολλοί άνθρωποι λάτρεψαν τα ηλεκτρικά πατίνια μιας και είναι οικονομικά, οικολογικά και πρακτικά και απέκτησαν ένα προσωπικό μέσο για τις μικρές μετακινήσεις τους στην πόλη. Σήμερα έχει δημιουργηθεί μία νέα γενιά οδηγών, αυτή της μικροκινητικότητας.

Τι είναι η μικροκινητικότητα;

ηλεκτρικό πατίνι

Ηλεκτρικά πατίνια, rollers, skate boards και άλλα μικρά οχήματα τα οποία δε χρειάζονται δίπλωμα, αλλά τα βλέπουμε συχνά στους δρόμους, εντάσσονται στη συγκεκριμένη κατηγορία. Το νέο πλαίσιο που έχει τεθεί σε ισχύ ήδη από τον Μάρτιο του 2021 ορίζει πως τα οχήματα που αναπτύσσουν έως 6 km/h κυκλοφορούν εκεί που βρίσκονται και οι πεζοί, ενώ τα οχήματα έως 25 km/h θεωρούνται ως ποδήλατα. Και οι δύο κατηγορίες απαγορεύεται να μπαίνουν σε οδούς με όριο άνω των 50 km/h.

Δες τώρα τι πρέπει να κάνεις για να κυκλοφορείς με ασφάλεια με ένα τέτοιο όχημα:

Κράνος

Όσο περίεργο και αν ίσως σου φαίνεται, το κράνος μπορεί να σε προστατεύσει από ένα χτύπημα, ακόμη και με το μέγιστο όριο των 25 km/h. O νόμος ορίζει πως το κράνος πρέπει να είναι εγκεκριμένο και πάντα δεμένο.

Ποτέ αλκοόλ!

ηλεκτρικό πατίνι

Το αλκοόλ μειώνει τα αντανακλαστικά και δυσκολεύει τη διατήρηση της ισορροπίας. Οπότε ξέχνα τις εξόδους για ποτό με το πατίνι, γιατί είναι επικίνδυνες. Καλύτερα να γυρίσεις με τα πόδια, τα Μέσα ή ένα ταξί.

Σεβασμός του Κ.Ο.Κ

ηλεκτρικό πατίνι

Δε γίνεται να κυκλοφορείς και να μη γνωρίζεις τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας ασχέτως την ταχύτητα και τον τύπο του οχήματος. Οπότε κάλυψε τα κενά σου για να οδηγείς με ασφάλεια κάθε φορά, αφού έχεις τις ίδιες υποχρεώσεις με όλους όσους έχουν δίπλωμα.

Κράτα τις αποστάσεις

ηλεκτρικό πατίνι

Κράτα τις αποστάσεις ασφαλείας, όπως και οι οδηγοί των αυτοκινήτων ή των δικύκλων. Δε θες να φρενάρεις απότομα με 25 km/h γιατί μπορεί να χάσεις τον έλεγχο του οχήματος.

Αν λοιπόν κι εσύ έχεις επιλέξει ένα ηλεκτρικό πατίνι για τις καθημερινές σου μετακινήσεις, ήρθε η στιγμή να γνωρίσεις τη νέα και πρωτοποριακή ασφάλιση ηλεκτρικών οχημάτων από την Anytime για να είσαι προστατευμένος και καλυμμένος κάθε στιγμή σε κάθε σου μετακίνηση!

Στην Anytime μπορείς να ασφαλίσεις το ηλεκτρικό σου πατίνι για:

  • Αστική Ευθύνη
  • Προσωπικό Ατύχημα
  • Νομική Προστασία
  • Έξοδα ιατροφαρμακευτικών δαπανών
  • Έξοδα αντικατάστασης/επισκευής οπτικών
  • Έξοδα οδοντιατρικής αποκατάστασης
  • και να έχεις δωρεάν ιατρικές συμβουλές στην 24ωρη «Γραμμή Υγείας 1010»

Επιπλέον, μπορείς να επιλέξεις και κάποιες πρόσθετες καλύψεις, όπως:

  • Οδική Βοήθεια
  • Ολική κλοπή
  • Ίδιες ζημιές

Τι περιμένεις; Ασφάλισε το ηλεκτρικό σου πατίνι στην Αnytime και μετακινήσου με ακόμη μεγαλύτερη ασφάλεια!