Στην Ελλάδα ευτυχώς το κρύο δεν κρατάει για πολύ καιρό. Αυτό σημαίνει πως μόλις φτάσει η άνοιξη είναι καιρός να κάνεις μία επίσκεψη στο συνεργείο για τη συντήρηση του αυτοκινήτου σου με σκοπό να είναι έτοιμο για τους θερμούς μήνες.

Ποια είναι όμως τα πράγματα που αλλάζουμε και φροντίζουμε αυτήν την περίοδο;

Φίλτρα στο air condition

Ναι, το air condition του αυτοκινήτου σου έχει φίλτρα και είναι απαραίτητο να αλλάζουν συχνά. Για να μη φτάσεις μέσα στο καλοκαίρι και διαπιστώσεις πως δε βγαίνει κρύος αέρας ή να νιώθεις μία αίσθηση σκόνης στην καμπίνα όταν το ανοίγεις, κάνε έναν έλεγχο στα φίλτρα και στο φρέον.

Καλύμματα καθισμάτων

συντήρηση αυτοκινήτου

Εάν δε θες να δεις σκασμένα τα δερμάτινα καθίσματα ή ξεθωριασμένα τα υφασμάτινα από τον καυτό καλοκαιρινό ήλιο, τότε προστάτεψέ τα. Αυτό θα το πετύχεις, βάζοντας  καλύμματα τα οποία όχι μόνο θα μειώσουν τη φθορά από τον ήλιο, αλλά και θα τα κρατήσουν καθαρά. 

Αντιηλιακές μεμβράνες

συντήρηση αυτοκινήτου

Τοποθετούνται σύμφωνα με τη νομοθεσία στο πίσω παρμπρίζ και τα παράθυρα. Μειώνουν σε σημαντικό βαθμό το ηλιακό φως και προσφέρουν πιο ξεκούραστες διαδρομές την ημέρα. Υπάρχουν διάφορες αποχρώσεις, ποιότητες και φυσικά τιμές, οπότε κάνε έρευνα αγοράς.

Ενυδάτωση πλαστικών/τσιμουχών

συντήρηση αυτοκινήτου

Οι τσιμούχες είναι τα πλαστικά που υπάρχουν γύρω στις πόρτες. Με το κρύο σκληραίνουν και σταδιακά αρχίζουν να ανοίγουν και να κόβονται. Για να το αποφύγεις αυτό μπορείς πολύ εύκολα να τις ενυδατώσεις είτε με βαζελίνη, είτε με ειδικό σπρέι. Ακολούθησε την ίδια διαδικασία και στα υπόλοιπα πλαστικά του οχήματός σου, όπως στις προστατευτικές λωρίδες.

Αλλαγή ελαστικών

συντήρηση αυτοκινήτου

Τα ελαστικά είναι το “α” και το “ω” για τη συντήρηση του αυτοκινήτου σου. Στην περίπτωση που το όχημά σου «φοράει» χειμερινά ελαστικά, αντικατάστησέ τα με θερινά ή ακόμα καλύτερα με ελαστικά 4 εποχών. Είναι σημαντικό να προστατέψεις τις γόμες των χειμερινών ελαστικών σου από τις υψηλές θερμοκρασίες που θα αρχίσουν να αναπτύσσονται στην άσφαλτο. H Anytime σε συνεργασία με τη Michelin σου προσφέρουν €30 έκπτωση στην τοποθέτηση 4 νέων ελαστικών αυτοκινήτου.

Με όλα τα παραπάνω το όχημά σου θα είναι στην ιδανική κατάσταση για να υποδεχτεί την άνοιξη και το καλοκαίρι. Το μόνο που του λείπει είναι μία ασφάλεια αυτοκινήτου Anytime που του προσφέρει την καλύτερη οικονομική κάλυψη σε όποιο πρόγραμμα και διάρκεια επιθυμείς!