Τα Χριστούγεννα είναι η αγαπημένη περίοδος μικρών και μεγάλων και ο γιορτινός στολισμός είναι ουσιαστικά η έναρξή τους.

Μόλις βρεις την κατάλληλη μέρα που θα έχεις χρόνο, κάνε ένα καλό καθάρισμα, βγάλε τις κούτες με το δέντρο και τα στολίδια, φάε ένα γλυκάκι για ενέργεια και ξεκίνα το στόλισμα έχοντας στο μυαλό σου τα παρακάτω γιορτινά tips ασφάλειας!

Χριστούγεννα

Μη χρησιμοποιείς σπασμένα λαμπάκια

Σε όλα τα πατάρια υπάρχουν κάπου τα περσινά ή τα προπέρσινα λαμπάκια του δέντρου. Πριν τα βάλεις στην πρίζα, ξετύλιξέ τα και δες ένα – ένα. Εάν βρεις κάποιο σπασμένο και η σειρά δε σου επιτρέπει να τα αλλάξεις, τότε μην τη χρησιμοποιήσεις και αγόρασε καινούρια. Θα λάμπουν περισσότερο και δε θα κινδυνεύει το σπίτι από βραχυκύκλωμα ή πυρκαγιά.

Χριστούγεννα

Σκεφτόμαστε τα ζωάκια μας

Εάν έχουμε ζωάκια και είναι άτακτα ή πολύ περίεργα (ναι γατούλες για εσάς μιλάμε), τότε καλό θα ήταν να αποφύγουμε στολίδια όπως οι γυάλινες μπάλες και οι πορσελάνες, που μπορεί να πέσουν ξαφνικά…μόνα τους και να σπάσουν. Προτιμούμε όμορφα πράγματα που δε θα τραυματίσουν ή δε θα τρομάξουν το ζωάκι μας, όπως οι γιορτινές κάλτσες.

Χριστούγεννα

Στερεώνουμε καλά τη βάση του δέντρου

Για να μη γίνει το σαλόνι μας σκηνή από το home alone, φροντίζουμε να φτιάξουμε πολύ καλά τη βάση του δέντρου μας, ώστε να βρίσκεται σε σημείο που δε θα προκαλέσει ζημιά και να είναι μακριά από το τζάκι ή τα κεριά.

Χριστούγεννα

Βεβαιωνόμαστε για την ποιότητα των στολιδιών

Είναι πολύ σημαντικό να στολίσεις το σπίτι σου με στολίδια τα οποία είναι ασφαλή και με προδιαγραφές. Δε μιλάμε για τις απλές μπάλες, αλλά για όλα όσα λειτουργούν με ηλεκτρισμό. Δες αν υπάρχει η έγκριση για την ευρωπαϊκή αγορά C.E. και το πάχος του καλωδίου αν είναι τουλάχιστον 5mm.

Βεβαιωνόμαστε για τα λαμπάκια στο μπαλκόνι

Εάν θες εξωτερικό στολισμό, αγόρασε ξεχωριστά στολίδια. Τα λαμπάκια του δέντρου δεν είναι αδιάβροχα, οπότε με μία βροχή μπορεί να βραχυκυκλώσουν.

Φυσικά επειδή το αναπάντεχο πάντα μπορεί να συμβεί δε βασιζόμαστε μόνο στα προληπτικά μέτρα. Με μία ασφάλεια κατοικίας ή περιεχομένου της Anytime είσαι σίγουρος πως το σπίτι σου και τα πράγματά του είναι καλυμμένα από ό,τι κι αν συμβεί, ακόμη και από τους καλικάντζαρους!😊

Καλά Χριστούγεννα με υγεία κι ευτυχία!😊