Ο Νίκος Καραθάνος ανεβάζει, στις 22/4, τον «Βυσσινόκηπο» του Άντον Τσέχοφ στην Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών χρησιμοποιώντας στην παράσταση την φιγούρα του Μίκι Μάους. Ακούγεται τολμηρή αλλά έχει ενδιαφέρον αυτή η ανάγνωση. Σύμφωνα με τον σκηνοθέτη: «Ο Μίκι Μάους, βασικά οι τρεις ηθοποιοί που εμφανίζονται φορώντας τα μαύρα αυτάκια του –ο Γιώργος Μπινιάρης, ο Άγγελος Παπαδημητρίου και η Αναστασία Κονίδη– είναι βουβά πρόσωπα: τα φαντάσματα του κήπου και του σπιτιού.

Ο Μίκι ενέχει κάτι εφιαλτικό. Ειδικά στα πρώτα-πρώτα σκίτσα του Ντίσνεϊ, εν τη γενέσει των καρτούν δηλαδή, είχε κάτι ανυπεράσπιστο πάνω του. Ο Μίκι, εξάλλου, δεν μεγάλωσε ποτέ». Οι ήρωες του έργου, συγχρόνως κωμικοί και τραγικοί, παλεύουν με πείσμα για λίγη ευτυχία. Παγιδευμένοι στο έλεος μιας μεταβατικής εποχής, πρωταγωνιστούν σε μια συγκλονιστική κωμωδία για το μυστήριο της ζωής. Και τότε προβάλλει το ερώτημα: «Γιατί τόση αγωνία κάτω από τόση ομορφιά;».

Παίζουν ακόμα: Θανάσης Αλευράς, Νίκος Καραθάνος, Λένα Κιτσοπούλου, Έμιλυ Κολιανδρή, Γιάννης Κότσιφας, Χρήστος Λούλης, Δάφνη Πατακιά, Μιχάλης Σαράντης, Έλενα Τοπαλίδου, Άγγελος Τριανταφύλλου, Λυδία Φωτοπούλου, Γαλήνη Χατζηπασχάλη