Η νομική προστασία αποτελεί ίσως μια από τις σημαντικότερες καλύψεις για εσάς και το όχημά σας.

Με τη «Νομική προστασία οχήματος και οδηγού», σας παρέχεται εκπροσώπηση από έμπειρους δικηγόρους σε περίπτωση που προκύψουν απρόβλεπτα περιστατικά σχετικά με το όχημά σας.

Επιπλέον καλύπτει το κόστος για τη διεκδίκηση των συμφερόντων σας, αναλαμβάνοντας:

  • την αμοιβή του δικηγόρου
  • το σύνολο των δικαστικών εξόδων
  • τις αμοιβές των δικαστικών επιμελητών και πραγματογνωμόνων
  • τη δικαστική δαπάνη σε περίπτωση που επιδικαστεί στον αντίδικο

Για όλα τα παραπάνω έξοδα το όριο κάλυψης στην Ελλάδα είναι απεριόριστο, ενώ στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή και τις χώρες του Ενιαίου Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΕΟΧ) μέχρι €3.000 ετησίως.

Τι σας παρέχει η κάλυψη;

  • Νομική Προστασία Αποζημιώσεων

Σε περίπτωση τροχαίου ατυχήματος για το οποίο δεν ευθύνεστε, μπορείτε να διεκδικήσετε αποζημίωση για τη ζημιά του οχήματός σας, αλλά και για τις σωματικές βλάβες του οδηγού και των επιβαινόντων.

  • Ποινική Νομική Προστασία

Αν εμπλακείτε σε τροχαίο ατύχημα που οδηγήσει στον τραυματισμό ή την απώλεια ζωής τρίτων, έμπειρος δικηγόρος θα αναλάβει την υπεράσπισή σας σε ποινικά δικαστήρια.

  • Νομική Προστασία Συμβάσεων

Μπορείτε να διεκδικήσετε αποζημίωση σε διαφορές σχετικά με εμπορικές συναλλαγές ή συμβάσεις που αφορούν το όχημά σας και που μπορεί να προκύψουν στην καθημερινότητά σας. Για παράδειγμα, αν υποστεί ζημιά το όχημά σας σε ιδιωτικό χώρο στάθμευσης, αν γίνει κακή επισκευή του οχήματός σας σε συνεργείο, κ.α.

Πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη Νομική προστασία

Αν είστε ασφαλισμένοι στην Anytime, καλέστε το 1158, τη γραμμή εξυπηρέτησης για το αυτοκίνητο, 24 ώρες το 24ωρο. Άνθρωπός μας θα σας καθοδηγήσει ανάλογα με το περιστατικό και θα σας ενημερώσει για τους έμπειρους δικηγόρους με τους οποίους συνεργάζεται η INTERAMERICAN σε όλη την Ελλάδα. Για την εκπροσώπησή σας, θα οριστεί ο κατάλληλος δικηγόρος και τα έξοδα που θα προκύψουν θα καταβληθούν απευθείας από την Anytime.