Τι χρειάζεται να έχουμε πάντα πίσω στο αυτοκίνητό μας; Ας τα θυμηθούμε! Ρεζέρβα για μία ώρα ανάγκης, πυροσβεστήρα, τρίγωνο, φαρμακείο και ανακλαστικό γιλέκο σε περίπτωση ατυχήματος… Όλα αυτά είναι γνωστά. Αυτό που έχει αλλάξει, σύμφωνα με την απόφαση του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών είναι πως από τον Οκτώβριο μέχρι τον Απρίλιο, υποχρεούμαστε να έχουμε και αντιολισθητικές αλυσίδες στο όχημά μας.

Επειδή λοιπόν τα ακραία καιρικά φαινόμενα κάνουν την εμφάνισή τους όλο και πιο συχνά, η Οδική Ασφάλεια πρέπει να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα και όπως είναι λογικό κι εμείς οι οδηγοί.

Οι οδηγοί των οχημάτων χρειάζεται:

  • Να φροντίζουμε να εφοδιάζουμε το όχημά μας με τα κατάλληλα αντιολισθητικά μέσα, αν κυκλοφορεί σε περιοχές που επικρατεί χιονόπτωση ή παγετός.
  • Να γνωρίζουμε τον τρόπο τοποθέτησης και λειτουργίας των αντιολισθητικών μέσων.
  • Να προσαρμόζουμε την οδήγησή μας, όταν χρησιμοποιούμε αντιολισθητικά μέσα, ανάλογα με τις συνθήκες που επικρατούν και τις προδιαγραφές των οχημάτων μας.

Ο λόγος που επιβάλλονται οι αντιολισθητικές αλυσίδες δεν είναι μόνο για να αποφύγουμε το ενδεχόμενο ενός πολύωρου αποκλεισμού, αλλά και για να κινείται το όχημά μας με ασφάλεια, σε δρόμους επικίνδυνης ολισθηρότητας. Μόνο στην περίπτωση που το όχημά μας έχει χειμερινά λάστιχα (χιονολάστιχα) δεν είμαστε υποχρεωμένοι να έχουμε αντιολισθητικές αλυσίδες. Τα χειμερινά λάστιχα πρέπει να φέρουν τη σήμανση M+S και το χαρακτηριστικό «αλπικό» σύμβολο.

Όπως είναι το κράνος και η ζώνη ασφαλείας, έτσι και οι αντιολισθητικές αλυσίδες είναι το κατάλληλο «εφόδιο» για την προστασία μας, αν χρειαστεί να μετακινηθούμε για κάποιο πολύ σημαντικό λόγο, σε περίπτωση ακραίων καιρικών φαινομένων. Γιατί ο περιορισμός των μετακινήσεων όσο διαρκεί η κακοκαιρία, παραμένει η καλύτερη λύση για την ασφάλειά μας!

Και για να ενημερωνόμαστε για τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν στο ελληνικό δίκτυο, χρησιμοποιούμε την υπηρεσία Meteo ROADS, που έχει αναπτύξει η Anytime σε συνεργασία με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, για να κάνει τις διαδρομές μας κάθε στιγμή ακόμα πιο ασφαλείς.

*Για τη συγγραφή του παραπάνω κειμένου χρησιμοποιήθηκαν στοιχεία από το Παρατηρητήριο Οδικής Ασφάλειας του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου

https://www.nrso.ntua.gr/geyannis/wp-content/uploads/geyannis-pc425.pdf