Μπορεί να μην είναι ζωντανά και να μη γνωρίζουν από υποκριτική, όμως έγιναν «συμπρωταγωνιστές» στις σειρές και στις ταινίες που πρωταγωνιστούσαν και απέκτησαν τους δικούς τους fans. Ο λόγος για τα αυτοκίνητα που οδηγούσαν οι αγαπημένοι ήρωες της τηλεόρασης και του κινηματογράφου που κατάφεραν να κλέψουν τις εντυπώσεις και να ταυτιστούν με τις περιπέτειές τους.

Καιρός να θυμηθούμε κάποια από τα αυθεντικά «θρυλικά αυτοκίνητα» των οθονών μας:

Aston Martin DB5 (James Bond)

Ο «χρυσός» 007, γνωστός ως «Bond, James Bond» άφησε εποχή όχι μόνο για τις επιτυχίες του ως πράκτορας των μυστικών υπηρεσιών της Μεγάλης Βρετανίας, αλλά και για το καλό του γούστο. Η ασημένια Aston Martin DB5 ήταν το αυτοκίνητο που έκανε το ντεμπούτο στην ταινία Goldfinger με τον Sean Connery να γράφει ιστορία οδηγώντας τη. Έτσι, έγινε το σύμβολο του James Bond και την είδαμε σε πολλές επόμενες ταινίες.

Mini (Mr. Bean)

Ο γκαφατζής, μοναχικός, ευαίσθητος και μελαγχολικός «Mr. Bean» οδηγούσε ένα παλιό Mini σε διάφορες παραλλαγές. Το πρώτο αυτοκίνητο ήταν ένα πορτοκαλί Mini ΜΚ ΙΙ του 1969 το οποίο καταστράφηκε στο τέλος του επεισοδίου. Στη συνέχεια αντικαταστάθηκε από διάφορα άλλα μοντέλα Mini, τα οποία όμως ήταν λαχανί. Μαζί με το αρκουδάκι του ήταν οι «πιστοί» του φίλοι.

De Lorean DMC-12 (Back to the Future)

Θρυλικά αυτοκίνητα

Η πιο cool χρονομηχανή που άφηνε τα χαρακτηριστικά σημάδια από τα λάστιχα και τη φωτιά σε κάθε ταξίδι. Το legacy αυτού της De Lorean DMC-12 όμως ξεπερνάει τις ταινίες. Έγινε συλλεκτικό, γιατί η εταιρεία έκλεισε λόγω χρεοκοπίας και τα ελάχιστα μοντέλα που κυκλοφορούν μέχρι σήμερα γίνονται ανάρπαστα από τους συλλέκτες.

Dodge Charger (Dukes of Hazzard)

Θρυλικά αυτοκίνητα

Ένα αυτοκίνητο με χαρακτήρα και όνομα. Η πορτοκαλί Dodge Charger γνωστή ως General Lee ή απλά «στρατηγός» ήταν το όχημα της τηλεοπτικής σειράς Dukes of Hazzard. Χρησιμοποιήθηκε σε πολλές ριψοκίνδυνες σκηνές με άλματα, καταδιώξεις, αναβάσεις χωματόδρομων και διάφορες άλλες τρέλες των Duke Boys.

Ferrari Daytona Spyder (Miami Vice)

Θρυλικά αυτοκίνητα

Επιτομή του New Wave των 80s και της ταχύτητας, η φιγουρατζίδικη Ferrari Daytona Spyder λατρεύτηκε σε αρκετά επεισόδια της σειράς Miami Vice. Αντανακλώντας την αισθητική της εποχής, τους διαλόγους, αλλά και το εναλλακτικό πρότυπο των αστυνομικών, λατρεύτηκε όχι απλά ως ένα γρήγορο αυτοκίνητο, αλλά ως τρόπος ζωής.

Mustang Cobra (Charlie’s Angels)

Θρυλικά αυτοκίνητα

Το είδαμε μαζί με διάφορα άλλα αυτοκίνητα στη σειρά «Charlie’s Angels». Το μυώδες αυτοκίνητο που το οδηγούσαν οι εξαιρετικά κομψοί, αλλά και θανατηφόροι «άγγελοι». Η Mustang Cobra άφησε εποχή και αρκετές γυναίκες ξεπέρασαν το στερεότυπο, πως το όχημά τους θα έπρεπε να είναι girly.

Εμείς στην Anytime ξεχωρίσαμε κάποια από τα θρυλικά αυτοκίνητα που έχουν γράψει ιστορία σε μικρή και μεγάλη οθόνη. Εσύ ποια άλλα έχεις ξεχωρίσει;😊