Ό Ιούλιος ξεκίνησε με έναν ξαφνικό περιορισμό στο Twitter. O ιδιοκτήτης του Elon Musk ανακοίνωσε πως «προσωρινά» τίθεται ημερήσιο όριο ανάγνωσης στα tweets, προκαλώντας ξανά πανικό. Αυτή η κίνηση είχε ως αποτέλεσμα να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο η αντίπαλη πλατφόρμα Mastodon στην οποία μετακομίζουν οι παλιοί χρήστες του Twitter, αλλά και την απάντηση της Meta με το Threads.

Threads

Τι είναι το Threads;

Πρόκειται για μία εφαρμογή κειμένου η οποία βασίζεται στο περιβάλλον και τις γραμματοσειρές του Instagram και υπόσχεται στους χρήστες της εντελώς δωρεάν micro-blogging δίχως περιορισμούς. Δύο ακόμα στοιχεία στα οποία επενδύει η εταιρία για την επιτυχία της, είναι η διασύνδεση των εφαρμογών και η οικειότητα.

Στους χρήστες του Instagram θα δίνεται η δυνατότητα να χρησιμοποιούν το όνομα και τη φωτογραφία του λογαριασμού τους για να ανοίξουν νέο προφίλ γρήγορα και εύκολα. Αυτό μαρτυρά πως οι δύο αυτές εφαρμογές μάλλον θα επικοινωνούν μεταξύ τους. Το Threads έχει προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει την Πέμπτη 6 Ιουλίου σε Google Play και Apple Store.

Η κόντρα Zuckerberg – Musk

Πίσω από αυτό μπορούμε να δούμε την ταραγμένη σχέση των δύο πανίσχυρων αντρών. Ο Mark Zuckerberg δε βλέπει μόνο μία φιλόδοξη επιχειρηματική κίνηση, μετά τη σειρά αλλαγών στο Twitter στην προσπάθειά του να γίνει κερδοφόρο, αλλά απαντά και στις προκλήσεις του Elon Musk.

Εδώ και πολλά χρόνια, ο ένας ασκεί έντονη δημόσια κριτική στον άλλο, για ζητήματα όπως η λειτουργικότητα των πυραύλων της SpaceX, τα σκάνδαλα σχετικά με την προστασία των δεδομένων στα οποία έχει εμπλακεί η Meta και πολλές άλλες υποθέσεις.

Αυτό, είχε ως συνέπεια τον προηγούμενο μήνα ο εκκεντρικός δισεκατομμυριούχος να προκαλέσει δημόσια τον Zuckerberg σε έναν αγώνα σώμα με σώμα μέσα σε κλουβί. Η υπόθεση πήρε τέτοιες διαστάσεις που τους έχει προταθεί ο χώρος διεξαγωγής να είναι το Κολοσσαίο!

Η πρόκληση του Elon Musk έγινε σε μία περίοδο στην οποία ο Zuckerberg σάρωσε σε τουρνουά ζίου-ζίτσου κερδίζοντας σειρά μεταλλίων.

Πόσο κινδυνεύει το Twitter τελικά;

Αυτό θα απαντηθεί από το ποια πλατφόρμα θα προτιμήσουν οι χρήστες, αλλά και τις ενδεχόμενες αλλαγές που θα ανακοινωθούν στο Twitter.

Το Threads πάντως δεν πρέπει να υποτιμηθεί, καθώς η κοινότητα του Facebook και του Instagram είναι μία τεράστια βάση χρηστών η οποία μπορεί εύκολα να το υποστηρίξει, αλλά και να το καταστήσει μελλοντικά κερδοφόρο μέσα από το σύστημα προβολής διαφημίσεων διατηρώντας το δωρεάν.

Όπως και να έχει, «grab the popcorn»!😊