Το ταξίδι με ζώο στο αυτοκίνητο τα μόνα που χρειάζεται είναι σχεδιασμός και υπομονή, ώστε να γίνει παιχνιδάκι.

Το να είσαι οδηγός και παράλληλα ιδιοκτήτης ενός κατοικίδιου, σημαίνει πως πρέπει να συνδυάσεις τις ευθύνες, όταν αποφασίζεις, πως θα ταξιδέψεις με ζώο στο αυτοκίνητο.

Γι’ αυτό το λόγο δες τα tips που θα σε βοηθήσουν να το κάνεις εύκολο και ασφαλές:

ταξίδι με ζώο                                                                                 

Προγραμμάτισε το γεύμα του

Ξεκινώντας ένα ταξίδι με ζώο στο αυτοκίνητο, θα πρέπει να έχεις προγραμματίσει το γεύμα του. Αυτό σημαίνει πως θα έχει φάει τουλάχιστον 6 ώρες πριν ένα καλό γεύμα και θα του έχεις δώσει μία μικρή λιχουδιά και λίγο νεράκι, ώστε ν’ αντέχει τη διαδρομή. Αν τώρα η διαδρομή διαρκέσει αρκετές ώρες φρόντισε να έχεις μαζί σου τροφή, σνακ και νερό σε μικρές ποσότητες, ώστε να του προσφέρουν την απαραίτητη τόνωση, χωρίς όμως να χορτάσει.

 

Ταξίδι με ζωο

Προστάτεψέ το

Το ταξίδι με ζώο στο αυτοκίνητο είναι εύκολο, εάν είναι μικρόσωμο. Θα το βάλεις σε ένα κλουβάκι και θα είσαι σίγουρος πως δεν κινδυνεύει. Όταν όμως έχεις ένα μεγαλόσωμο σκύλο, αντί μίας γατούλας ή ενός κουταβιού, τότε θα πρέπει να πάρεις διαχωριστικό για τα πίσω καθίσματα και να κρατήσεις κλειστά τα παράθυρα , ώστε να μην τρομάζει, αλλά ούτε και να προκαλείται από το εξωτερικό περιβάλλον.

ταξίδι με ζώο

Βάλε μουσική

Η μουσική σε φυσιολογική ένταση ηρεμεί τα κατοικίδιά μας. Θα πρέπει ακόμα να είσαι σε καλή διάθεση και να του μιλάς. Η φωνή σου το ηρεμεί και του δίνει το αίσθημα ασφάλειας που χρειάζεται.

ταξιδι με ζωο

 

Να έχεις τα έγγραφά του

Να ξέρεις πως είσαι υποχρεωμένος να έχεις την ταυτότητα ή το διαβατήριο του κατοικίδιού σου, όταν κάνεις ταξίδι με ζώο στο αυτοκίνητο. Σε περίπτωση ελέγχου θα είναι η απόδειξη πως είσαι ο ιδιοκτήτης του.

Ταξίδι με ζώο

 

Πρόσεξε τη θερμοκρασία!

Η θερμοκρασία της καμπίνας είναι πολύ σημαντική. Θα πρέπει να είναι στα φυσιολογικά επίπεδα, ώστε το ζωάκι σου να μην νιώθει ούτε κρύο, αλλά ούτε και ζέστη που μπορεί να το κάνει να νιώσει άσχημα.

Ταξίδι με ζώο

Κάνε και καμία στάση

Μην θεωρήσεις πως το ταξίδι με ζώο στο αυτοκίνητο είναι μία ασταμάτητη διαδρομή. Εκεί πίσω έχεις τον αγαπημένο φίλο σου, ο οποίος κάθεται και σίγουρα θα πιαστεί. Φρόντισε να κάνεις μία στάση, ώστε να «ξεμουδιάσει», να πάρει φρέσκο αέρα και να νιώσει πως είσαι κοντά του.