Γράφει στο blog της Anytime η travel blogger Νίνα Κομνηνού

Φέτος έχω τη χαρά να γιορτάζω κι εγώ τη Γιορτή της μητέρας! Κι όταν γίνεσαι γονιός η αλήθεια είναι πως αλλάζει όλη σου η ζωή, αυτό όμως δε σημαίνει πως πρέπει να σταματήσεις να κάνεις πράγματα που αγαπάς και σε κάνουν χαρούμενο. Για εμάς ένα από αυτά είναι και τα ταξίδια!

Σήμερα, με αφορμή την πρόσφατη απόδρασή μας στο Πόρτο Γερμενό, αποφάσισα να σας μιλήσω για το ταξίδι με μωρό στο αυτοκίνητο!

Πριν γίνεις γονιός λοιπόν το μόνο που χρειάζεσαι για να ξεκινήσεις το ταξίδι είναι κλειδιά και βενζίνη. Με την έλευση όμως των μικρών μας πρέπει να είμαστε εξοπλισμένοι με πολλά, πολλά, πολλά παραπάνω πράγματα και κυρίως με υπομονή!

Βασικότερο όλων είναι το κάθισμα αυτοκινήτου, το οποίο διαφέρει ανάλογα και με την ηλικία του παιδιού. Εμείς έχουμε προσθέσει και έναν καθρέφτη που μας βοηθάει να κοιτάμε το μωρό μας και παράλληλα να μας κοιτάει και εκείνο, μιας και το κάθισμα στην ηλικία μας είναι στραμμένο στην αντίθετη κατεύθυνση. Πολύ χρήσιμη για εμάς έχει αποδειχθεί η μπαγκαζιέρα, καθώς κερδίζουμε επιπλέον χώρο για τα απαραίτητα (καροτσάκι, τσάντες με τον απαραίτητο εξοπλισμό, πατίνι κ.λπ.). Μέσα στο αυτοκίνητο έχουμε παιχνιδάκια για να περνάει πιο ευχάριστα η ώρα. Επίσης, πάντα κάποιος κάθεται στο πίσω κάθισμα μαζί με το παιδί, για να είμαστε βέβαιοι πως όλα είναι οκ (εάν χρειαστεί νερό, παρέα κ.λπ.). Απαραίτητα είναι και τα σκίαστρα παραθύρων για να μην εκτίθεται στην ηλιακή ακτινοβολία.

Από όταν γίναμε γονείς οδηγούμε πολύ πιο προσεκτικά, τηρούμε πάντα τα όρια ταχύτητας, οδηγούμε στη δεξιά λωρίδα και ξεκινάμε πάντοτε αρκετή ώρα νωρίτερα γιατί μπορεί να χρειαστεί να σταματήσουμε στον δρόμο (είναι απαραίτητα και τα διαλείμματα σε μεγάλες αποστάσεις). Πριν από κάθε ταξίδι πλέον ελέγχουμε τον αέρα στα λάστιχα, το νερό και τα λάδια της μηχανής, ενώ μέσα στη χρονιά κάνουμε τα απαραίτητα services.

Μη φοβάστε να ταξιδέψετε με τα μικρά σας, είναι υπέροχο να ανακαλύπτετε τον κόσμο μαζί, πάντα με ασφάλεια και σωστή οργάνωση! Καλό ταξίδι!