Aφού το σπίτι μας έχει γίνει τουλάχιστον για αυτήν την περίοδο ο κατεξοχήν χώρος αναφοράς μας, ας κάνουμε μία μικρή αναδρομή σε σπίτια αγαπημένων μας σειρών των 90ς. Σπίτια που ξεχώρισαν κι έπαιξαν το δικό τους καθοριστικό ρόλο στις σειρές που εμφανίστηκαν.

Η επιτυχία άλλωστε μίας σειράς είναι αποτέλεσμα πολλών παραγόντων, ένας από τους οποίους είναι και ο χώρος που γυρίστηκαν.

Για να πάρουμε λοιπόν μία μικρή γεύση!

Το σπίτι της Μόνικα στα Φιλαράκια

σπίτια των 90ς

Όλοι αγαπήσαμε αυτό το σπίτι, που ήταν πάντα τακτοποιημένο κι άρχισε να μένει η Μόνικα, όταν η ιδιοκτήτρια γιαγιά της μετακόμισε στη Φλόριντα. Ίσως κανένα άλλο σπίτι σειράς δε νιώσαμε τόσο δικό μας, όσο το συγκεκριμένο. Ήταν το στέκι των πρωταγωνιστών της σειράς που έμπαιναν, χωρίς να χτυπάνε την πόρτα κι όλοι κάποια στιγμή είχαν ζήσει σε αυτό.

Ήταν ένας χώρος με ιδιαίτερο γούστο. Συνδύαζε πολύ ωραία το κλασικό με το μοντέρνο, όπως τον παραδοσιακό μπουφέ της γιαγιάς της, αλλά και διάφορα μοντέρνα μεταχειρισμένα έπιπλα που αγόραζε η Μόνικα από παζάρια. Ξεχωρίζουμε τη χαρακτηριστική μωβ πόρτα με το χρυσό πλαίσιο (αφού έμεινε μόνο αυτό από έναν καθρέφτη που είχε σπάσει), τους μωβ τοίχους, τα πετρόλ ντουλάπια της κουζίνας, αλλά και τις διαφορετικές φαινομενικά αταίριαστες καρέκλες του τραπεζιού.

Ιδιαίτερο στυλ είχε και το δωμάτιο της Μόνικα με ένα πολύ χαρακτηριστικό πόστερ πάνω από το κρεβάτι της από τους Ολυμπιακούς αγώνες του 1980. Αν και σπίτι των 90ς, άνετα μπορούμε να κλέψουμε διακοσμητικές ιδέες και για τα δικά μας σπίτια.

Sex and the city

Το διαμέρισμα της Carrie Bradshaw στο Sex and the city έχει αφήσει εποχή. Υποτίθεται πως ήταν ένα μικρό δυάρι τύπου loft στο Μανχάταν. Στην πραγματικότητα βέβαια είναι ένα τεράστιο σπίτι με δέκα δωμάτια και τρία μπάνια. Αρκετοί τουρίστες μάλιστα στο παρελθόν είχαν φωτογραφηθεί στα περίφημα σκαλιά του, που η Carrie καθόταν με τους αγαπημένους της και τις φίλες της.

σπίτια των 90ς

Αξέχαστο μας έχει μείνει το μοναδικό βεστιάριο-ντουλάπα, που όλες οι γυναίκες θα ήθελαν στο σπίτι τους, μαζί με τα ρούχα φυσικά. Η ντουλάπα συνδέει την κρεβατοκάμαρα με το μπάνιο. Μόνο την κουζίνα βλέπαμε σπάνια σε αυτό το διαμέρισμα, γιατί η αγαπημένη μας φίλη δε μαγείρευε και το φούρνο της χρησιμοποιούσε για ντουλάπι. Στο γοητευτικό διαμέρισμα είναι σκόρπια σε όλους τους χώρους βιβλία και περιοδικά, που ήταν το πάθος της Carrie.

Beverly Hills, 90210

Αυτή η σειρά των 90ς έχει ξεχωριστή θέση στην καρδιά μας, όπως και όλοι οι πρωταγωνιστές της. Ένα από τα στέκια των αγαπημένων μας φίλων ήταν το σπίτι των δίδυμων Μπράντον και Μπρέντα. Το 90210 είναι ένας από τους πιο διάσημους ταχυδρομικούς κώδικες της Αμερικής. Σε αυτήν την περιοχή μετακομίζει η οικογένεια  Walsh από τη Μινεάπολη. Το σπίτι νοικιάστηκε από την εταιρία του Τζιμ, του πατέρα των παιδιών κι έζησαν σε αυτό για 5 χρόνια.

σπίτια των 90ς

Όταν η υπόλοιπη οικογένεια αναχώρησε για το Χονγκ Κονγκ, συνέχισε να το νοικιάζει ο Μπράντον. Στο τέλος της σειράς ζει σε αυτό ο Στιβ με τη σύζυγό του και την  κόρη τους. Αυτό το διαμέρισμα είχε γίνει το καταφύγιο της παρέας και ειδικά για την Κέλυ, τον Στιβ και τον Ντίλαν, που περνούσαν πολλές γιορτές και διακοπές μαζί με την οικογένεια.

σπίτια των 90ς

Πρόκειται για ένα διώροφο σπίτι με τουλάχιστον 3 υπνοδωμάτια στον επάνω όροφο, ένα μεγάλο μπροστινό χώρο με γκαζόν και δέντρα και μία πίσω αυλή με γκαράζ. Εκεί βλέπει για πρώτη φορά η Μπρέντα από το μπαλκόνι της τον Ντύλαν, που φτιάχνουν παρέα με τον Μπράντον το αυτοκίνητο του αδερφού της.

σπίτια των 90ς

 

Το σπίτι στις Μάγισσες

Το βικτωριανό τύπου σπίτι των τριών αδερφών με τις μαγικές ικανότητες είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στη σειρά, που από το πρώτο επεισόδιο σημείωσε ρεκόρ θεαματικότητας. Οι τρεις αδερφές Χάλιγουελ ανακαλύπτουν ότι έχουν ξεχωριστές ικανότητες, αφού είναι απόγονοι μαγισσών. Χρησιμοποιούν τις μαγικές τους δυνάμεις, για να πολεμήσουν ενάντια στις δυνάμεις του κακού.

σπίτια των 90ς

Το διώροφο οικογενειακό τους σπίτι έχει χτιστεί το 1903, διαθέτει 5 υπνοδωμάτια, 1 μπάνιο και είναι τεράστιο. Πολλές από τις μάχες των τριών αδερφών έχουν πραγματοποιηθεί σε αυτό το σπίτι.

Τα θυμηθήκατε; Ήρθαν στο μυαλό σας εικόνες και σκηνές από τις αγαπημένες μας σειρές; Σπίτια με έναν ξεχωριστό χαρακτήρα, που ήταν κι αυτά πρωταγωνιστές παρέα με του ήρωες των σειρών που εμφανίστηκαν.

Όπως ξεχωριστό χαρακτήρα έχει και το δικό μας σπίτι, που έχει κάτι από το στυλ μας και το γούστο μας. Κι επειδή το τελευταίο διάστημα το σπίτι μας έχει γίνει πολλά περισσότερα για εμάς, αξίζει να το φροντίζουμε με τον καλύτερο τρόπο