Με πρεμιέρα τα ρομποταξί της Tesla, η εποχή της αυτόνομης μετακίνησης για όλους έρχεται πιο κοντά από ποτέ. Πότε θα γίνει η πρώτη παρουσίαση από τον Elon Musk;

Είναι γνωστό πως ο Elon Musk δεν γοητεύεται απλά από την τεχνολογία, αλλά προσπαθεί με κάθε τρόπο να τη φέρει στις ζωές των ανθρώπων μέσα από διάφορα καινοτόμα προϊόντα.

Με ένα λιτό tweet ο δημιουργός της Tesla και ιδιοκτήτης του X (πρώην Twitter) ανακοίνωσε πως στις 8 Αυγούστου θα παρουσιάσει το νέο προϊόν που ονομάζεται ρομποταξί.

Τι θα είναι τα ρομποταξί;

Εδώ και χρόνια η Tesla επενδύει πόρους στην ανάπτυξη ενός πλήρους αυτοοδηγούμενου οχήματος. Όπως είχε δηλώσει παλαιότερα ο Elon Musk επιθυμεί η εταιρεία του να κατασκευάσει ένα αυτοκίνητο χωρίς χειριστήρια.

Σύμφωνα με αυτές τις δηλώσεις αυτό που είναι λογικό να αναμένουμε είναι ένα πλήρως αυτόνομο ταξί το οποίο εκτός του ό,τι θα κινείται χωρίς την ανθρώπινη παρέμβαση, ενδεχομένως θα έχει τη δυνατότητα να κερδίζει χρήματα για τους ιδιοκτήτες του.

Το κατά πόσο αυτό θα είναι κάτι ολοκληρωμένο και θα μπει άμεσα στη γραμμή παραγωγής της εταιρείας δεν το γνωρίζουμε ακόμα.

Οι παλαιότερες ανακοινώσεις

Τον Απρίλιο του 2019 η Tesla είχε δηλώσει πως τα ρομποταξί θα μπουν σε λειτουργία μέχρι και το 2020. Φυσικά η πανδημία, αλλά και διάφορα προβλήματα με το σύστημα της αυτόνομης οδήγησης καθυστέρησαν την επίσημη παρουσίαση αυτού του προϊόντος.

Πριν μία πενταετία, ο στόχος για τα ρομποταξί ήταν να έχουν κύκλο ζωής μόλις 11 χρόνια και τη δυνατότητα να διανύουν 1.6 εκατομμύρια χιλιόμετρα. Για την ίδια την εταιρεία, αλλά και τους ιδιοκτήτες τους, ο στόχος ήταν τα ρομποταξί να τους αποφέρουν ετήσια κέρδη 30.000 δολαρίων.

Όπως βέβαια έχει δηλώσει το 2019 και ο ίδιος ο Elon Musk, μερικές φορές πέφτει έξω στις προβλέψεις του, αλλά μόνο σε ό,τι αφορά τον προγραμματισμό.

Η πραγματική τους αξία θα φανεί στο μέλλον

Οι αρχικές εκδόσεις των ρομποταξί, όπως και κάθε νέα τεχνολογία, θα χρειαστούν καιρό για να δοκιμαστούν στον πραγματικό κόσμο και να βελτιστοποιηθούν μέσω αναβαθμίσεων.

Όσοι ειδικοί έχουν δοκιμάσει μέχρι στιγμής το σύστημα, δηλώνουν πως απέχει αρκετά από το να μπορεί να οδηγήσει εντελώς μόνο του.

Από την άλλη πλευρά όμως ο Elon Musk πιστεύει βαθιά μέσα του πως κάθε αυτόνομο Tesla θα είναι κάτι που στο μέλλον μπορεί να αξίζει έως και πέντε φορές την αξία του.

Όπως και να έχει θα αναμένουμε μέχρι τις 8 Αυγούστου για να μάθουμε περισσότερα. Μέχρι τότε φροντίζουμε να έχουμε το τελευταίο update στην προστασία με μία ασφάλεια αυτοκινήτου της Anytime!