Ο Αύγουστος επιτέλους ήρθε, οι πολυπόθητες διακοπές πλησιάζουν κι εσύ δε βλέπεις την ώρα να φύγεις για μέρη εξωτικά κι ονειρεμένα. Ξεκίνα λοιπόν την προετοιμασία του ταξιδιού σου από νωρίς και φρόντισε λίγο πριν φύγεις να τακτοποιήσεις όλα όσα χρειάζονται και στο σπίτι σου, ειδικά αν πρόκειται να λείψεις για μέρες.

Αποσύνδεσε τις ηλεκτρικές συσκευές

Δεν υπάρχει κανένας λόγος να αφήνεις συνδεδεμένες τις ηλεκτρικές σου συσκευές, εφόσον δεν είναι κανένας στο σπίτι. Βγάλε από την πρίζα τον υπολογιστή, την τηλεόραση, το air condition και την καφετιέρα σου. Έτσι, και εξοικονόμηση ρεύματος κάνεις και περιορίζεις τον κίνδυνο κάποιου βραχυκυκλώματος.

σπίτι

Καθάρισε το ψυγείο σου

Σειρά έχει το ψυγείο σου! Δες ποια τρόφιμα είναι επίφοβα να χαλάσουν κατά τη διάρκεια της απουσίας σου και κάνε ένα γενικό ξεκαθάρισμα, για να μην αντιμετωπίσεις άσχημες μυρωδιές, όταν με το καλό θα επιστρέψεις.

σπίτι

Κάνε έναν γενικό έλεγχο

Λίγο πριν φύγεις τσέκαρε μη τυχόν έχεις αφήσει ανοιχτούς κάποιους διακόπτες ή αναμμένο τον θερμοσίφωνα. Είναι προτιμότερο να κλείσεις και τον γενικό διακόπτη του νερού, ώστε να μην υπάρξουν ζημιές σε περίπτωση διαρροής!

σπίτι

Φρόντισε τα φυτά σου

Αν πρόκειται να λείψεις για μέρες, φρόντισε έγκαιρα για την εγκατάσταση ενός συστήματος αυτόματου ποτίσματος για τα φυτά του μπαλκονιού σου ή αν μπορεί κάποιος φίλος σου να αναλάβει το πότισμά τους. Αν πάλι τίποτα από τα δύο δεν είναι εφικτό, μπορείς να τοποθετήσεις στις γλάστρες σου μεγάλα μπουκάλια με νερό, ανοίγοντας μικρές τρύπες, ώστε να φεύγει λίγο λίγο το νερό μέσα από το μπουκάλι, για να μην ξεραθούν τα φυτά σου.

σπίτι

Προστάτευσε τον αγαπημένο σου χώρο

Για να έχεις κεφάλι σου ήσυχο, πριν ξεκινήσεις τις διακοπές σου, κάνε ασφάλεια κατοικίας στην Anytime. Προστάτευσε τον αγαπημένο σου χώρο σε πολύ προσιτή τιμή, επιλέγοντας τις καλύψεις που χρειάζεσαι! Έτσι, ξέρεις πως σε περίπτωση κάποιου απρόβλεπτου περιστατικού το σπίτι σου και το περιεχόμενό του θα είναι και πάλι όπως πριν.