Όλοι έχουμε βιώσει τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής. Έντονα καιρικά φαινόμενα που εμφανίζονται ολοένα και πιο συχνά, υπερβολικά θερμά καλοκαίρια και σκληρούς χειμώνες. Μία από τις βασικές αιτίες επιβάρυνσης του περιβάλλοντος είναι και η χρήση του αυτοκινήτου μας. Τα οχήματά μας ευθύνονται σε μεγάλο βαθμό για τις εκπομπές ρύπων στην ατμόσφαιρα και συμβάλλουν καθοριστικά στην κλιματική αλλαγή.

Για να μπορέσουμε λοιπόν να αντιμετωπίσουμε αυτή τη μεγάλη πρόκληση, μία καλή λύση είναι να στραφούμε σε εναλλακτικούς τρόπους μετακίνησης, όπως είναι τα ηλεκτρικά πατίνια ή ποδήλατα ή τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Αν όμως είναι αναγκαίο να χρησιμοποιούμε αρκετά το όχημά μας, μία άλλη λύση είναι να στραφούμε σε ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο, που μας βοηθάει να προστατεύουμε το περιβάλλον και να μειώσουμε την ατμοσφαιρική ρύπανση.

Κάποια σημαντικά οφέλη των ηλεκτρικών αυτοκινήτων

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή! Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα λειτουργούν με επαναφορτιζόμενες μπαταρίες, χωρίς να χρειάζονται δηλαδή βενζίνη ή πετρέλαιο. Επιπλέον, δεν έχουν εξάτμιση, αφού δεν έχουν κανένα τύπο καύσης, κι επομένως δεν εκπέμπουν ρύπους όσο βρίσκονται σε κίνηση. Κάθε αυτοκίνητο βέβαια από τη στιγμή της παραγωγής του επιβαρύνει το περιβάλλον, αλλά τα ηλεκτρικά είναι καλύτερη επιλογή συγκριτικά με τα βενζινοκίνητα ή τα πετρελαιοκίνητα.

Επιπλέον, καθώς τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα δεν έχουν κάποιο κινητήρα εσωτερικής καύσης, τις περισσότερες φορές δε δημιουργούν κανένα θόρυβο, συμβάλλοντας στη μείωση της ηχορρύπανσης στις πόλεις.

Η οδήγηση ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου είναι πιο εύκολη και συναρπαστική, χάρη στην οδήγηση με ένα πεντάλ. Μόλις πατήσεις το γκάζι, η ταχύτητα του αυτοκινήτου αυξάνεται και θεωρούνται ιδανικά για μετακινήσεις μέσα στην πόλη. Επιπλέον, οι μπαταρίες των ηλεκτρικών αυτοκινήτων βρίσκονται συνήθως στο πάτωμα, παρέχοντας ισορροπία και σωστή κατανομή βάρους, με αποτέλεσμα η οδική συμπεριφορά στις στροφές να είναι αβίαστη.

Αν λοιπόν έχεις ήδη στραφεί στην ηλεκτροκίνηση ή το σκέφτεσαι μελλοντικά, η Anytime είναι δίπλα σου κάθε στιγμή. Γιατί μπορείς να ασφαλίσεις το ηλεκτρικό σου αυτοκίνητο εύκολα, γρήγορα και οικονομικά, επιλέγοντας τις καλύψεις που χρειάζεσαι κι εξασφαλίζοντας σημαντικά προνόμια που διευκολύνουν τις μετακινήσεις σου.