Ο χρόνος έχει αρχίσει να μετρά αντίστροφα για να αποχαιρετήσουμε το 2021 και να πούμε με δυνατή φωνή Καλή Χρονιά, ευχόμενοι ότι ο καινούριος χρόνος θα πάει καλύτερα από τον προηγούμενο και θα φέρει υγεία, τύχη και πολλές ευτυχισμένες στιγμές.

Τι κάνουν όμως σε άλλες χώρες, για να υποδεχθούν τον καινούριο χρόνο, πώς γιορτάζουν και προκαλούν την τύχη τους;

Φιλιππίνες

Το στρογγυλό σχήμα που παραπέμπει σε νόμισμα, συμβολίζει τύχη και ευμάρεια, για αυτό και οι Φιλιππινέζοι φορούν πουά ρούχα την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς, γεμίζουν τις τσέπες τους με στρογγυλά νομίσματα και τα γιορτινά τραπέζια με 12 στρογγυλά φρούτα, όσοι και οι μήνες του χρόνου.

 

Νάπολη

Στη Νάπολη αποχαιρετούν τον παλιό χρόνο με έντονο ταπεραμέντο. Πετούν έξω από το σπίτι τους κάτι παλιό, από πιάτα μέχρι έπιπλα, για να δώσουν ένα τέλος στα παλιά και να πάνε για νέα ωραία πράγματα την καινούρια χρονιά.

Δανία

Στη Δανία μαζεύουν τα αχρησιμοποίητα πιάτα μέχρι την παραμονή της Πρωτοχρονιάς και τα σπάνε στην εξώπορτα ενός φίλου ή γείτονα. Όσο περισσότερα σπασμένα πιάτα έχει κάποιος το πρωί της Πρωτοχρονιάς, τόσο περισσότερη τύχη και φίλους θα έχει τη νέα χρονιά.

Χιλή

Στη Χιλή βάζουν ένα δαχτυλίδι μέσα σε ένα ποτήρι σαμπάνιας. Πίνουν τη σαμπάνια με το δαχτυλίδι πάντα μέσα και θεωρούν ότι έτσι θα έχουν καλή τύχη την καινούρια χρονιά.

Ελβετία

Στην Ελβετία γιορτάζουν την Πρωτοχρονιά, ρίχνοντας μία μπάλα παγωτό στο πάτωμα για να τους φέρει τύχη, αισιοδοξία και πλούτο.

Ρουμανία

Στη Ρουμανία πετούν νομίσματα στους ποταμούς για να τους φέρουν καλή τύχη και ευμάρεια.

Κολομβία

Στην Κολομβία τριγυρνούν με μία βαλίτσα μες στο σπίτι για να τους φέρει η καινούρια χρονιά πολλά ταξίδια.

Το ίδιο θα ευχηθούμε κι εμείς σε όλους εσάς, μια χρονιά γεμάτη υγεία, τύχη, πολλά ταξίδια και αμέτρητα χαμόγελα!

Χρόνια Πολλά!😊