Ο ύπνος είναι ένα από τα σημαντικότερα κομμάτια της ζωής μας και σχετίζεται άμεσα με την καλή υγεία. Για να είμαστε υγιείς, λειτουργικοί και ισορροπημένοι χρειαζόμαστε καθημερινά περίπου 8 ώρες ύπνου χωρίς διακοπές και ιδανικά βράδυ. Είναι μία φυσική ανάγκη, όπως η τροφή.

Τα οφέλη του ύπνου είναι πολλά και σχετίζονται όχι μόνο με την καλή σωματική υγεία, αλλά και με την ψυχική.

Δείτε λοιπόν τι μας προσφέρει ένας καλός ύπνος:

Καλύτερες πνευματικές λειτουργίες

ύπνος

Ένας καλός ύπνος κάνει restart στο μυαλό μας. Αυτό σημαίνει πως ο εγκέφαλός μας ξεκουράζεται από την ένταση της ημέρας και καθαρίζει από τις πληροφορίες. Έτσι, μετά από έναν 8ωρο ύπνο είμαστε πιο ικανοί να μάθουμε, να συγκεντρωθούμε, πιο αποτελεσματικοί στη λήψη αποφάσεων, αλλά και πιο δημιουργικοί!

Σωματική ξεκούραση

ύπνος

Πέρα από το πνεύμα μας ο ύπνος είναι σημαντικός και για το σώμα μας. Ένας βαθύς, αδιάκοπος και απολαυστικός ύπνος μας προσφέρει σωματική ξεκούραση, μείωση πιθανών μυϊκών πόνων που προκλήθηκαν από ένταση και καταπόνηση, αναζωογόνηση και γεμίζει άμεσα τα αποθέματα ενέργειάς μας.

Ψυχική βελτίωση

ύπνος

Η ψυχική υγεία μας είναι από τα σημαντικότερα κεφάλαια  της ζωής μας. Ο ύπνος όχι μόνο εξισορροπεί την ψυχολογία μας, αλλά μειώνει το άγχος και το καθημερινό στρες, βοηθά στην κατάθλιψη, μειώνει την επιθετικότητά μας και μας προσφέρει χαλάρωση και αίσθημα ηρεμίας. Αυτός είναι και ο λόγος που θα πρέπει να αποφεύγουμε πριν τον ύπνο μας να βλέπουμε ταινίες με ένταση. Πρόκειται για διαδικασίες που δημιουργούν επιπλέον άγχος και διαταράσσουν τα αποτελέσματα του ύπνου.

Βοηθά στην ανάρρωση από το κοινό κρυολόγημα

ύπνος

Όταν αρρωσταίνουμε ο ύπνος είναι απαραίτητος για την ανάρρωσή μας. Αυτός είναι και ο λόγος που το σώμα μας νιώθει μεγαλύτερη ανάγκη για περισσότερες ώρες ύπνου, όταν είμαστε κρυωμένοι. Σε συνδυασμό με καλή τροφή και φάρμακα ο ύπνος είναι αυτός που θα μας κάνει να επιστρέψουμε στα πόδια μας γρηγορότερα!

Βοηθά στην οδήγηση

Πολλά ατυχήματα σχετίζονται με την έλλειψη ύπνου. Ο καλός ύπνος είναι πολύ σημαντικός, ώστε ένας οδηγός να είναι σε εγρήγορση, να μπορεί να λάβει σημαντικές αποφάσεις και να έχει καθαρό μυαλό. 

Για αυτό χαρίστε στον εαυτό σας περισσότερη ξεκούραση και γιατί όχι περισσότερες ώρες ύπνου. Σίγουρα το έχετε ανάγκη! Καλό μήνα σε όλους.😊