Εάν δεν θες να γεμίζεις συνεχώς το ρεζερβουάρ σου και να πληρώνεις πολλά χρήματα στα καύσιμα, τότε ετοιμάσου να γίνεις ο master της οικονομικής οδήγησης!

Σίγουρα θα έχεις ακούσει αρκετές φορές να μιλούν για την οικονομική οδήγηση ή το «eco driving», αλλά τι σημαίνει αυτό ακριβώς;

Η οικονομική οδήγηση είναι μία σειρά από μικρές καθημερινές πρακτικές που στο σύνολό τους προσφέρουν οικονομία στα καύσιμα και διατηρούν σε καλύτερη κατάσταση τον κινητήρα σου.

Δες λοιπόν πώς μπορείς να βάλεις στη ζωή σου την οικονομική οδήγηση:

Ποτέ μην το φουλάρεις

Η πρώτη αρχή της οικονομικής οδήγησης είναι το όχημα να μην έχει επιπλέον βάρος. Το ιδανικό γέμισμα είναι τα 2/3 του ρεζερβουάρ, όπου το όχημα έχει αρκετή αυτονομία και παραμένει ελαφρύ. Με αυτό τον τρόπο επιτυγχάνεται οικονομία στην καύση.

Αφαίρεσε ό,τι δεν χρησιμοποιείς

Όπως είπαμε, στην οικονομική οδήγηση σκοπός είναι  να μειωθεί το βάρος. Έτσι ,θα πρέπει να αφαιρέσεις κάθε περιττό αντικείμενο από τους αποθηκευτικούς χώρους του οχήματός σου, ώστε να μειωθεί το βάρος, αυτό σημαίνει εργαλειοθήκες, άχρηστα πράγματα, σχάρες οροφής και κάθε τι άλλο που δεν χρησιμοποιείς.

Μην κάνεις προθέρμανση του κινητήρα

Ένα συχνό λάθος είναι η προθέρμανση του κινητήρα. Τα σύγχρονα αυτοκίνητα στην πλειοψηφία τους λειτουργούν με κινητήρες που θερμαίνονται κατά την κίνηση τους. Αυτό σημαίνει πως η προθέρμανση είναι μία πρακτική ενάντια στην οικονομική οδήγηση, καθώς σπαταλά άσκοπα καύσιμο.

Σωστά ελαστικά και συντήρηση

Η σωστή επιλογή ελαστικών πρόκειται για σημαντικό κεφάλαιο στην οικονομική οδήγηση. Στο εμπόριο θα βρεις ελαστικά που προσφέρουν μειωμένη κατανάλωση, επίλεξέ τα! Τώρα μέσω του Anytime Club, μπορείς να αγοράσεις 4 νέα ελαστικά Michelin με επιπλέον έκπτωση!

Επιπλέον, θα πρέπει να ελέγχεις τουλάχιστον 1 φορά το μήνα την πίεση των ελαστικών σου, ώστε ο αέρας να είναι στα ιδανικά επίπεδα και μην ξεχνάς να κάνεις ευθυγράμμιση, όταν χρειάζεται. Η σωστή κίνηση του οχήματος θα σου εξοικονομήσει πολλά καύσιμα.

Κράτα σταθερή ταχύτητα

Η σταθερή ταχύτητα είναι το κλειδί της οικονομικής οδήγησης. Επίλεξε υψηλές σχέσεις ταχυτήτων στο κιβώτιο και προσπάθησε να μην οδηγείς γρήγορα και με απότομες εναλλαγές. Όσο λιγότερο πατάς το φρένο και αλλάζεις ταχύτητες, τόσο μεγαλύτερη οικονομία κάνεις. Έτσι φρόντισε να κρατάς μία σταθερή ταχύτητα που σου προσφέρει ασφάλεια, άνεση χειρισμού και υψηλή οικονομία.

Απόφυγε τη χρήση κλιματισμού

Ο κλιματισμός καταναλώνει επιπλέον καύσιμα. Προτίμησε να ανοίξεις τα παράθυρα, ώστε να επιτύχεις οικονομική οδήγηση. Η διαφορά θα φανεί στο ρεζερβουάρ σου!

Κάνε τα services!

Μέρος της οικονομικής οδήγησης είναι η συντήρηση του αυτοκινήτου σου. Ένα όχημα που έχει κάνει τα services του λειτουργεί άψογα και δεν καταναλώνει άσκοπα καύσιμα και λάδια. Τώρα, μέσω της Anytime μπορείς να βρεις και να κλείσεις online το καλύτερο και οικονομικότερο service για το αυτοκίνητό σου ! 

Φρόντισε το όχημα σου και μαζί το περιβάλλον μας!