Αν ψάχνετε δώρα για τους φιλότεχνους φίλους σας στα πωλητήρια των μουσείων θα βρείτε αριστουργήματα. Περάστε το κατώφλι του Μουσείου Ακρόπολης και αναζητήστε τον… έρωτα για γούρι και τα υπέροχα κεραμικά στολίδια με τα γεωμετρικά σχέδια στο πωλητήριο.

Και μην φύγετε αν δεν δείτε από κοντά την ευφάνταστη μακέτα της Ακρόπολης με τουβλάκια Lego- δωρεά του Μουσείου Nicholson του Σίδνεϊ-, η οποία είναι τοποθετημένη στον δεύτερο όροφο του Μουσείου της Ακρόπολης, στον χώρο του Εργαστηρίου Τεχνών. Το γιορτινό κλίμα στο Μουσείο θα κορυφωθεί στις 28/12, στις 12 μ. όπου η μπάντα του πολεμικού ναυτικού θα ερμηνεύσει πρωτοχρονιάτικες μελωδίες.

Ευχετήριες κάρτες, χριστουγεννιάτικα, προσωπικά είδη, ιδιαίτερα χαρτικά και ιδέες για δώρα θα βρείτε και στο Μουσείο Μπενάκη της οδού Πειραιώς, το οποίο φιλοξενεί την πολύ σημαντική έκθεση «Ο Γκρέκο μεταξύ Βενετίας και Ρώμης». Ο Κρητικός ζωγράφος έχει την τιμητική του αυτόν τον χειμώνα στην Αθήνα. Ένα άλλο έργο του, η «Ταφή του Χριστού» της Εθνικής Πινακοθήκης, φιγουράρει στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης ενώ στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο στην έκθεση «Ο Δομήνικος Θεοτοκόπουλος πριν από τον El Greco» φωτίζει το κοινωνικό και καλλιτεχνικό περιβάλλον της μεγαλονήσου του 16ου αιώνα, όπου ξεκίνησε ο Γκρέκο την εικαστική του διαδρομή μέσα από περίπου 200 εκθέματα.