Η ηλεκτροκίνηση δε φέρνει αλλαγές μόνο στον τρόπο λειτουργίας των κινητήρων και τα διάφορα συστήματα επανάκτησης ενέργειας, αλλά και στα ελαστικά. Θα πρέπει να γνωρίζεις πως τα ηλεκτροκίνητα οχήματα χρειάζονται ειδικά ελαστικά, που παίζουν αρκετά σημαντικό ρόλο στην απόδοσή τους και στο κατά πόση ενέργεια θα καταναλώνουν.

Τα ελαστικά για τα ηλεκτροκίνητα οχήματα είναι ενισχυμένα και παρέχουν επιπλέον τεχνολογίες με στόχο να προσφέρουν τα παρακάτω:

Μείωση τριβής

Οι νέες γόμες που χρησιμοποιούνται για τα συγκεκριμένα ελαστικά, αλλά και η μηχανική τους, έχουν καταφέρει να μειώσουν κατά ένα μεγάλο βαθμό την τριβή που προκαλείται λόγω του αυξημένου βάρους του αμαξώματος και των πολύ δυνατών επιδόσεων. Έτσι προσφέρουν καλύτερες και ασφαλέστερες μετακινήσεις και λιγότερες ενεργειακές ανάγκες.

Μεγαλύτερη διάρκεια ζωής

ηλεκτροκίνητα οχήματα

Το κόστος των συγκεκριμένων ελαστικών είναι υψηλότερο από τα απλά, όμως τα χαρακτηριστικά που έχουν προσαυξάνουν αρκετά τον χρόνο ζωής τους. Αυτό σημαίνει λοιπόν μακροπρόθεσμη οικονομία για τον κάτοχό τους και περιβαλλοντικό όφελος!

Καλύτερη αντοχή

Λόγου του αυξημένου βάρους, όπως αναφέρθηκε παραπάνω, τα συγκεκριμένα ελαστικά θα πρέπει να είναι ενισχυμένα σε κάθε τους σημείο, για να αντέχουν. Έτσι, δημιουργούνται σειρές που είναι γενικότερα ανθεκτικές και έχουν όλες τις απαραίτητες προστασίες για να μη σκίζονται εύκολα στο παρκάρισμα.

Υψηλή αυτονομία

ηλεκτροκίνητα οχήματα

Το ενεργειακό προφίλ είναι σημαντικό για την ηλεκτροκίνηση, γιατί όλη η συζήτηση σήμερα είναι γύρω από την αυτονομία. Οι κατασκευαστές προσπαθούν να προσφέρουν λύσεις μέσα από τη δοκιμή διάφορων νέων υλικών με στόχο να υποβοηθήσουν στην αύξηση της αυτονομίας των μετακινήσεων έμμεσα με τη δαπάνη λιγότερου ρεύματος.

Εξάλειψη του θορύβου

ηλεκτροκίνητα οχήματα

Τα λάστιχα νέας γενιάς που απευθύνονται στα ηλεκτρικά οχήματα έχουν διαφορετικά αυλάκια και άλλες γόμες που προσφέρουν πολύ πιο αθόρυβες μετακινήσεις. Έτσι ο οδηγός και οι επιβάτες απολαμβάνουν ηρεμία στην καμπίνα.

Ένα ηλεκτροκίνητο όχημα μπορεί να προσφέρει καθαρές μετακινήσεις και τα ελαστικά του είναι ό,τι καλύτερο σε επίπεδο μηχανικής, όμως δεν πρέπει να ξεχνάς πως είναι μία ακριβή επένδυση.

Αυτός λοιπόν είναι και ο λόγος που θα πρέπει να του παρέχεις την καλύτερη δυνατή προστασία και να έχεις όλες τις απαραίτητες καλύψεις για παν ενδεχόμενο με μία ασφάλεια ηλεκτρικού αυτοκινήτου από την Anytime!