Τα ηλεκτρικά ποδήλατα έχουν μπει για τα καλά στη ζωή μας και κάνουν τις καθημερινές μας μετακινήσεις πιο εύκολες και ευχάριστες. Με την πρώτη ματιά μοιάζουν με τα συμβατικά ποδήλατα και ήδη πολλοί συμπολίτες μας τα χρησιμοποιούν ως εναλλακτικό μέσο μετακίνησης.

Ποια είναι όμως τα πλεονεκτήματά τους;

Τα πλεονεκτήματα που κάνουν τη διαφορά φυσικά και είναι αρκετά. Πρώτα από όλα εύκολη και άνετη οδήγηση στην πόλη, χωρίς να χρειάζεται να περιμένεις άπειρη ώρα στην κίνηση, βλέποντας τους φωτεινούς σηματοδότες να αναβοσβήνουν. Επίσης, ξεχνάς το parking! Ξυπνάς το πρωί, απολαμβάνεις το γεύμα σου χωρίς άγχος και ξεκινάς για τη δουλειά σου, χωρίς να υπολογίζεις τον χρόνο που θα κάνεις για να παρκάρεις.

Το πιο βασικό όμως είναι η μεγάλη ανάσα στο πορτοφόλι σου, αφού δε ξεφεύγεις από τον μηνιαίο προϋπολογισμό σου, γιατί το μόνο που χρειάζεται είναι να βάλεις το ποδήλατο στην «πρίζα». Τέλος και τα Τέλη! Ένας βραχνάς που απασχολεί κάθε οδηγό στο τέλος του χρόνου, που προσπαθεί να εξοικονομήσει χρήματα από άλλες υποχρεώσεις.

Πού διαφέρουν όμως τα ηλεκτρικά ποδήλατα με τα συμβατικά;

Ας κάνουμε εικόνα στο μυαλό μας, μία ανηφόρα! Ακόμα και αν η σχέση μας με το ποδήλατο περιορίζεται αποκλειστικά στην παιδική μας ηλικία, όλοι θυμόμαστε πόσο “λαχανιάζαμε” για να την ανεβούμε και σίγουρα δεν έχουμε πλέον τις ίδιες αντοχές, όπως παλιά! Με το ηλεκτρικό ποδήλατο όμως θα τη διασχίσουμε σαν να πρόκειται για μία ευθεία! Είναι το κατάλληλο μέσο μετακίνησης και αποτελεί έναν ευχάριστο τρόπο για να πηγαίνεις στη δουλειά σου! Μάλιστα, υπάρχει και το επονομαζόμενο “σπαστό” ηλεκτρικό ποδήλατο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο στην πόλη, όσο και στο βουνό.

Ένα επιπλέον κίνητρο για την αγορά ενός ηλεκτρικού ποδηλάτου, είναι το πρόγραμμα “Κινούμαι Ηλεκτρικά” που καλύπτει το 40% της αγοράς του με μέγιστο ποσό τα €800. Σε συνδυασμό με την απόσβεση που γρήγορα θα κάνουμε από τη χρήση του, ίσως θα πρέπει να αρχίσουμε να το σκεφτόμαστε ως έναν εναλλακτικό και ιδανικό τρόπο μετακίνησης!

Αν λοιπόν σκέφτεσαι κι εσύ να αποκτήσεις ένα ηλεκτρικό ποδήλατο, στην Kineo μπορείς να νοικιάσεις το ποδήλατο που θέλεις. Μάλιστα η Kineo σε συνεργασία με την Anytime διευκολύνουν τις διαδρομές σου με το ποδήλατο, αφού μπορείς να βρεις το ποδήλατο που θέλεις και να το ασφαλίσεις για:

  • Αστική Eυθύνη
  • Ίδιες Zημιές
  • Ολική κλοπή από φυλασσόμενο χώρο
  • Οδική Βοήθεια (τηλέφωνο 1158)
  • Νομική Προστασία
  • Προσωπικό Ατύχημα
  • Έξοδα ιατροφαρμακευτικών δαπανών
  • Έξοδα αντικατάστασης/επισκευής οπτικών
  • Έξοδα οδοντιατρικής αποκατάστασης
  • Δωρεάν ιατρικές συμβουλές υγείας στη γραμμή 1010

Μην το σκέφτεσαι λοιπόν καθόλου! Μπες στο site της Kineo και επίλεξε το ποδήλατο που θα αλλάξει τις μετακινήσεις σου!

*Για τη συγγραφή του παραπάνω κειμένου χρησιμοποιήθηκαν στοιχεία από την έκθεση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας “Supporting healthy urban transport and mobility in the context of COVID-19” από το Ευρωπαϊκό Παρατηρητήριο Οδικής Ασφάλειας.

https://www.nrso.ntua.gr/who-europe-supporting-healthy-urban-mobility-in-the-pandemic-may-2021/