Μπορεί φέτος να μη γιορτάζουμε τον ερχομό της Άνοιξης στην εξοχή, όπως ακριβώς θα θέλαμε, όμως αυτό δε σημαίνει πως παραιτούμαστε από τις επιθυμίες μας.

Η Φύση μπορεί να έρθει στο σπίτι μας και να την απολαμβάνουμε κάθε στιγμή της ημέρας. Γνώρισε μερικά από τα φυτά εσωτερικού χώρου τα οποία θα ανανεώσουν τον χώρο σου και παράλληλα θα φιλτράρουν τον αέρα που αναπνέεις!

Σανσιβέρια

Πρόκειται κυριολεκτικά για ένα ζωντανό φίλτρο αέρα, καθώς καθαρίζει τοξίνες και πολλά άλλα χημικά στον αέρα που προέρχονται από τα πλαστικά, τον καπνό και τις μπογιές. Είναι το κατάλληλο φυτό για το σαλόνι, την κρεβατοκάμαρα ή το γραφείο σου!

Λεμονιά

φυτά εσωτερικού χώρου

Η λεμονιά πέρα από τους καρπούς της, φροντίζει να απορροφά την υγρασία από το σπίτι σου, να προσφέρει απολύμανση και ένα μοναδικό άρωμα ειδικά όταν είναι ανθισμένη. Φρόντισε απλά να την ποτίζεις τακτικά!

Σπαθίφυλλο

Το άνθος του μοιάζει αρκετά με τον κρίνο. Τοποθετώντας το στον χώρο σου θα αρχίσει να απομακρύνει την αμμωνία που υπάρχει σε αρκετά καθαριστικά του σπιτιού, ενώ άλλη μία ιδιότητά του είναι πως τραβάει γρήγορα την υγρασία από το σπίτι.

Αλόη

φυτά εσωτερικού χώρου

Το gel αλόης βρίσκεται σχεδόν παντού σήμερα. Σαν φυτό είναι αρκετά ανθεκτικό και δε χρειάζεται ιδιαίτερη φροντίδα. Πέρα από την προμήθεια του πολύτιμου gel που μπορείς να χρησιμοποιήσεις ως φυσική μάσκα, συμπλήρωμα διατροφής ή συστατικό σε χειροποίητα καλλυντικά, η αλόη καθαρίζει τον αέρα και τον εμπλουτίζει με περισσότερο οξυγόνο.

Μυρτιά

φυτά εσωτερικού χώρου

Αποτελεί και αυτή συστατικό σε πολλά καλλυντικά και φάρμακα. Μία όμως από τις μοναδικές ιδιότητές της είναι πως καθαρίζει τον αέρα από τα μικρόβια. Έτσι, λειτουργεί ως φυσικό απολυμαντικό!

Χρυσάνθεμο

φυτά εσωτερικού χώρου

Τα έντονα χρώματα στα άνθη του δεν εντυπωσιάζουν μόνο, αλλά φροντίζουν και την υγεία μας. Το χρυσάνθεμο έχει την ιδιότητα να τραβάει τις τοξίνες από τον χώρο μας και δε χρειάζεται ιδιαίτερη φροντίδα, πέρα από φως και νερό.

Είναι λοιπόν ευκαιρία να ασχοληθείς με την κηπουρική και τον χώρο σου, ειδικά τώρα που περνάς πολύ περισσότερο χρόνο σε αυτόν.

Όμως πέρα από την καθαριότητα και την αισθητική για τον προσωπικό μας χώρο, χρειαζόμαστε και μία ασφάλεια σπιτιού σαν αυτές της Anytime, για να νιώθουμε περισσότερη αισιοδοξία και προστασία στο σπίτι μας! Για αυτό μην αργείς! Ανακάλυψε τα νέα προγράμματα ασφάλισης για το σπίτι σου, που προσαρμόζονται στις δικές σου ανάγκες, είτε είσαι ιδιοκτήτης, είτε ενοικιαστής και προστατεύουν τον χώρο σου και τα πολύτιμα για σένα αντικείμενα με τον καλύτερο τρόπο.