Πόσες φορές έχεις μιλήσει για τα αυτοκίνητα που πρωταγωνίστησαν σε μία ταινία;

Σίγουρα κάποια μοντέλα έγιναν γνωστά μέσα από τις ταινίες και αγαπήθηκαν από το κοινό, όμως ο κόσμος προχωρά και πρέπει να βλέπουμε το μέλλον.

Ετοιμάσου λοιπόν να μην διαβάσεις ένα κλασικό αφιέρωμα για τα αυτοκίνητα που πρωταγωνίστησαν γενικά στο cinema, αλλά συγκεκριμένα γι’ αυτά που έκλεψαν τις καρδιές μας στις ταινίες του έτους που πέρασε.

Ποια είναι λοιπόν τα αυτοκίνητα που πρωταγωνίστησαν στις ταινίες του 2019;

Joker

αυτοκίνητα που πρωταγωνίστησαν

Στο Joker είδαμε πολλά μοντέλα να περνούν από μπροστά μας, όμως στην πραγματικότητα το αυτοκίνητο που πρωταγωνίστησε δεν ήταν άλλο από το Plymouth Fury που είχε μεταμορφωθεί σε περιπολικό του Gotham City. Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως αν και δεν ήταν ιδιοκτησία του Joaquin Phoenix, στην πραγματικότητα ήταν το όχημα που έβλεπε πιο συχνά ο θεατής καθώς το οδηγούσαν οι αστυνομικοί, ενώ στο τέλος το είδαμε να γίνεται πεδίο μεταμόρφωσης του ίδιου του Joker. Ένας σιωπηλός πρωταγωνιστής μέσα στο χάος και την αναρχία.

Ford vs Ferrari

αυτοκίνητα που πρωταγωνίστησαν

Πολλά αυτοκίνητα πρωταγωνίστησαν στο συγκεκριμένο φίλμ, καθώς μιλάμε για μία ιστορία με αποκλειστικό θέμα τη ζωή δύο κατασκευαστών. Σίγουρα θα μπορούσε να γραφτεί ένα ολόκληρο άρθρο για τα αυτοκίνητα που είδαμε στη συγκεκριμένη ταινία, όμως εδώ θα επιλέξουμε το αγωνιστικό Ford GT40, που ήταν και το όνειρο για τη νίκη της κορυφαίας ομάδας! Η αποστολή δηλαδή να ολοκληρωθεί από το συγκεκριμένο όχημα, ήταν και το θέμα της συγκεκριμένης ταινίας.

Irishman

Τα σκουρόχρωμα αυτοκίνητα είναι η αγάπη των μαφιόζων και μάλλον του Scorsese. Σε αυτή την ταινία ο θεατής ήρθε αντιμέτωπος με πολλά vintage μοντέλα, όμως αυτό το αυτοκίνητο που πρωταγωνίστησε ήταν το θρυλικό 51 Hudson Hornet, ένα αυτοκίνητο που είχε γραμμή παραγωγής από το 1951 έως το 1957 και αποτελεί την πραγματική ουσία αυτής της ταινίας. Πρόκειται για μία ταινία που βάζει τίτλους τέλους σε ένα είδος κινηματογράφου που αγάπησε όλος ο πλανήτης. Το συγκεκριμένο όχημα αποτυπώνει όλη αυτή την αισθητική και σίγουρα κλέβει τις εντυπώσεις.

Once Upon a Time in Hollywood

αυτοκίνητα που πρωταγωνίστησαν

Ρετρό αυτοκίνητα και βία. Τα είδαμε σε υπερβολικές δόσεις σε αυτή την ταινία, όμως η απαλή κίτρινη Cadillac Coupe de Ville ήταν το αυτοκίνητο που πρωταγωνίστησε. Είναι ένα μοντέλο που το έχει διαλέξει ο Tarantino και στο Reservoir Dogs, οπότε δικαιωματικά είναι και ο πρωταγωνιστής!