Τα Oscar 2020 προβλήθηκαν την Κυριακή και όπως κάθε χρόνο όλοι μας μιλάμε για τους νικητές, τους χαμένους και τις λαμπερές εμφανίσεις στο κόκκινο χαλί.

Εκτός από όλα αυτά όμως, είναι πολύ ενδιαφέρον να δούμε ποια είναι τα καλύτερα αυτοκίνητα που πρωταγωνίστησαν σε ταινίες που πήραν ή προτάθηκαν για Oscar.

Εμείς ξεχωρίσαμε τα παρακάτω:

Η Aston Martin DB5 στο ‘Goldfinger’  

Το Goldfinger (1965) ήταν η πρώτη ταινία του James Bond και έχει κερδίσει Oscar για το μοντάζ Ήχου. Είναι η πρώτη φορά που μία Aston Martin εμφανίζεται σε ταινία του James Bond με πρωταγωνιστή τον Sean Connery. Η εμφάνισή της αύξησε τις πωλήσεις του συγκεκριμένου μοντέλου κατά 50%. Δικαίως, χαρακτηρίστηκε ως «Το πιο διάσημο αυτοκίνητο του πλανήτη».

Το ίδιο μοντέλο ξαναεμφανίστηκε στο Skyfall σχεδόν 50 χρόνια μετά την πρώτη του εμφάνιση.

Αυτοκίνητα για Όσκαρ

Το DeLorean DMC στο ‘Back to the Future’

Είναι το αυτοκίνητο χρονομηχανή του τρελού επιστήμονα Doc Brown (Christopher Lioyd). Πρόκειται για ένα αυτοκίνητο-μύθο, που οι πόρτες του ανοίγουν προς τα πάνω και μοιάζουν με φτερά γλάρου. Η ταινία πραγματοποίησε μεγάλη επιτυχία. Aποτελεί μέχρι και σήμερα ορόσημο για τη δεκαετία του ’80. Βραβεύτηκε το 1985 με το Oscar για τα ηχητικά εφέ.

Αυτοκίνητα για Όσκαρ

Το Buick Roadmaster στο ‘Rain Man’

To 1988 o Τσάρλι (Tom Cruise) πιστεύει ότι μετά το θάνατο του πατέρα του θα κληρονομήσει την περιουσία του. Έτσι θα λύσει τα οικονομικά του προβλήματα. Όμως η πατρική περιουσία περνάει στα χέρια του μεγαλύτερου αδερφού του, Ρέιμοντ (Dustin Hoffman, που κέρδισε το Oscar Ά Ανδρικού Ρόλου).

To Buick Roadmaster συμπρωταγωνιστεί στην ταινία μαζί με τους δύο ηθοποιούς. Το ταξίδι που κάνουν μαζί του, τους αλλάζει η ζωή τους.

Αυτοκίνητα για Όσκαρ

Τα οχήματα στο MAD MAX

Τα πιο επικίνδυνα και εντυπωσιακά οχήματα διασχίζουν την έρημο σ΄ ένα ατελείωτο κυνηγητό στο FURY ROAD (2015) με πρωταγωνιστές τους Tom Hardy και η Charlize Theron. Οι υπεύθυνοι της ταινίας έχουν σχεδιάσει και τροποποιήσει 150 οχήματα για τις ανάγκες της ταινίας.

Πρόκειται για την πιο κατάλληλη ταινία δράσης για τους λάτρεις των αυτοκινήτων και πήρε τα πιο πολλά Oscars το 2016 (καλύτερα κοστούμια, καλύτερο μακιγιάζ, καλύτερο μοντάζ ήχου και άλλα). Από τα αυτοκίνητα ξεχωρίζουν κυρίως το Ford XB Falcon του 1974, Plymouth Sedan του 1937, η Cadillac Coupe De Ville του 195

Υπάρχουν όμως και κάποια αυτοκίνητα που μπορεί οι ταινίες στις οποίες πρωταγωνίστησαν να μην πήραν Oscar, ξεχωρίζουν όμως στις καρδιές μας!

Τα μοναδικά αυτοκίνητα στο ‘FAST AND FURIOUS 7’

Το Fast and Furious 7 (2015) μπορεί να μην είναι προτεινόμενο για κάποιο Oscar,δεν πρόκειται όμως να το ξεχάσουμε για πολλούς λόγους. Είναι η τελευταία  ταινία της σειράς και γνώρισε πολύ μεγάλη εισπρακτική επιτυχία. Θεωρείται μάλιστα η 5η καλύτερη ταινία σε εισπράξεις όλων των εποχών.

O Μπράιαν Ο’Κόνερ (Paul Walker), που χάθηκε, πριν ολοκληρωθούν τα γυρίσματα της ταινίας, θα μείνει για πάντα στις καρδιές μας.

Ενώ από τα αυτοκίνητα που ξεχωρίσαμε στο Fast and Furious 7, ήταν το το Dodge Charger του 1970,που ήταν η λατρεία του Ντόμ (Vin Diesel).

Αλλά και η Lykan Hypersport, που είναι το ακριβότερο αυτοκίνητο που έχει χρησιμοποιηθεί σε όλη τη σειρά. Είναι ενός δισεκατομμυριούχου πρίγκιπα, που κλέβουν οι πρωταγωνιστές, για να πάρουν τη συσκευή που έχει στο εσωτερικό της.

Αν υπήρχε ίσως ξεχωριστή κατηγορία για τα καλύτερα αυτοκίνητα για Oscar, κάποια από τα συγκεκριμένα θα ήταν σίγουρα νικητές.