Η ασφάλεια στην παραλία, ίσως δεν είναι το πρώτο πράγμα που σου έρχεται στο μυαλό όταν σκέφτεσαι τον ήλιο και τη θάλασσα.

Και όμως μερικά απλά πράγματα που μπορείς να έχεις πάντα μαζί, είναι αυτά που σου προσφέρουν την απόλυτη ασφάλεια στην παραλία.

Δες λοιπόν τι πρέπει να έχεις πάντα μαζί σου για να είσαι ασφαλής στην παραλία:

Αντιηλιακό

Το αντιηλιακό είναι το Α και το Ω για να είμαστε ασφαλείς στην παραλία από τον ήλιο. Σίγουρα δεν σκέφτεσαι πόσο επιβλαβές είναι ακόμα και το πιο αθώο κάψιμο μακροπρόθεσμα. Το αντιηλιακό με δείκτη προστασίας άνω του 20SPF, δεν σε προστατεύει μόνο από την υπεριώδη ακτινοβολία του ήλιου που είναι υπεύθυνη κατά ένα μεγάλο βαθμό για τα μελανώματα, αλλά ενυδατώνει και καταπραΰνει το δέρμα.

Γυαλιά ηλίου

Τα γυαλιά ηλίου εκτός από το style που προσφέρουν, αποτελούν και αντικείμενο που προσφέρει ασφάλεια στην παραλία, καθώς προστατεύει τα μάτια σου από τον εκφυλισμό της ωχράς κηλίδας και τα κρατά ξεκούραστα. Θα πρέπει να επιλέξεις γυαλιά ηλίου που είναι καλής ποιότητας με πιστοποιημένους φακούς.

Σκευάσματα κατά των τσιμπημάτων

Όσο όμορφη και να είναι μία παραλία, πάντα μπορεί να σε τσιμπήσει κάτι. Είτε τσούχτρα, είτε σφίγγα, εσύ θα πρέπει να είσαι προετοιμασμένος κατάλληλα με ειδικό stick ή κρέμα που θα προμηθευτείς από το φαρμακείο και θα σε κρατήσει ασφαλή στην παραλία από κάθε τσίμπημα.

Νερό

Το νερό είναι από τα σημαντικότερα πράγματα που σε κρατούν ασφαλή στην παραλία. Δεν θα πρέπει ποτέ να νιώθεις διψασμένος καθώς ο δυνατός ήλιος είναι πολύ εύκολο να σε αφυδατώσει. Εάν επιλέγεις απομακρυσμένες παραλίες που δεν έχουν μαγαζιά, τότε προμηθεύσου ένα θερμός, ώστε να κρατά το νερό σου πάντα δροσερό.

Κινητό

Πέρα από τις φωτογραφίες και την ενημέρωση, το κινητό μπορεί κυριολεκτικά να σου σώσει τη ζωή σε μία έκτακτη ανάγκη. Φρόντισε να το έχεις πάντα φορτισμένο και να κοιτάς το σήμα σου.

Δεύτερο μαγιό

Δεν είναι πολυτέλεια, αλλά θέμα υγιεινής. Το να αλλάξεις μαγιό μετά από κάποιες ώρες, είναι μία πολύ καλή λύση ώστε να γλυτώσεις από ερεθισμούς ή ανάπτυξη μικροοργανισμών στην ευαίσθητη περιοχή σου. Το δεύτερο μαγιό θα πρέπει να είναι πάντα στην τσάντα σου όταν ετοιμάζεσαι για μπάνιο ώστε να είσαι ασφαλής στην παραλία.